ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ από τον Τσίπρα για την «πτωτική πορεία» της οικονομίας και τα «κουρεμένα» αναδρομικά των συνταξιούχων.

0
525

Εξαιρετικά ανησυχητική χαρακτήρισε την εικόνα της ελληνικής οικονομίας η οποία βρίσκεται «σε πτωτική πορεία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο ίδιος καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει την «προσπάθεια ωραιοποίησης», επεσήμανε ότι οι επιπτώσεις από το lockdown θα είναι εξαιρετικά ισχυρές, «δυσανάλογες με τις αρχικές προβλέψεις».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε πριν την κρίση της πανδημίας, το 4ο τρίμηνο του 2019, να πετύχει τη χειρότερη οικονομική επίδοση σε όλη της ΕΕ».

«Αντιμετωπίσατε την κρίση από την πανδημία με λάθος τρόπο καθώς δεν λάβατε υπόψη τα διδάγματα από την κρίση χρέους που βρήκε τη χώρα το 2010», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ενώ χρειάζεται έμπρακτη κρατική στήριξη «εσείς κινηθήκατε αργοπορημένα, με την εκτίμηση “ότι μπόρα είναι, θα περάσει”».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «το χειρότερο όμως είναι ότι αντιμετωπίζετε την κρίση που θα πέσει στα κεφάλια της μεσαίας τάξης και των εργαζομένων, ως αυτό-εκπληρωμένη προφητεία. Δεν πήρατε γενναία εμπροσθοβαρή μέτρα στην πρώτη φάση της πανδημίας. Δεν έχετε σχέδιο, πέρα από μπαλώματα για την επόμενη φάση μετά το lockdown».

Ο ίδιος αναφορικά με την Ελληνική οικονομία επεσήμανε ότι:

«Το εθνικό πλάνο που καλείται η κυβέρνηση της ΝΔ να καταθέσει ως τα μέσα του Οκτώβρη, πρέπει να τεθεί έγκαιρα σε δημόσια διαβούλευση και σε αναλυτική συζήτηση στη Βουλή. Ο χρονικός ορίζοντάς του, άλλωστε, ξεπερνά το χρονικό ορίζοντα μιας κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας, προειδοποίησε ότι «όταν πια η ύφεση θα αγγίξει δυσθεώρητα επίπεδα, θα χάνονται δουλειές, θα πέφτουν τα λουκέτα βροχή, και οι τρύπες στον προϋπολογισμό θα ανοίγουν η μία μετά την άλλη, θα έρθετε να πείτε στον ελληνικό λαό, “ετοιμαστείτε για μερικά χρόνια λιτότητας ακόμα γιατί φταίει η πανδημία”».

«Το εθνικό πλάνο που καλείται η κυβέρνηση της ΝΔ να καταθέσει ως τα μέσα του Οκτώβρη, πρέπει να τεθεί έγκαιρα σε δημόσια διαβούλευση και σε αναλυτική συζήτηση στη Βουλή»…σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  καλώντας την κυβέρνηση να φέρει έγκαιρα στη δημοσιότητα την έκθεση Πισσαρίδη.

Όσον αφορά στην πληρωμή των αναδρομικών προς τους συνταξιούχους, που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ο Α. Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, αλλά υποχρέωση καθώς ήταν απόφαση του ΣτΕ και εξαπέλυσε κατηγορίες για κούρεμα 60%, αφού όπως είπε «τα αναδρομικά στους συνταξιούχους είναι 3,9 δις και οφείλονται από τις αντισυνταγματικές περικοπές Βρούτση σε κύριες, επικουρικές και δώρα – Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα δοθούν 1,4 δις ευρώ. Επί της ουσίας «κουρεύονται» 2,5 δις».

-Η ρύθμιση που φέρνετε σήμερα για την α’ κατοικία δεν αποτελεί πλαίσιο προστασίας.

-Επιβραβεύετε τα τραπεζικά στελέχη-Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here