Δύο χρόνια φυλάκιση σε Κοινοτικό Σύμβουλο Κηφισιάς, της δημοτικής παράταξης Χιωτάκη, για δωροληψία!

0
296

Σε δύο χρόνια φυλάκιση και 20.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο καταδικάσθηκε από το Δ’ Πλημελειοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες της «aftodioikisi.gr», πρώην πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς και νυν κοινοτικός σύμβουλος.

Πρόκειται για τον Σταύρο Παπαδάκη, στέλεχος της δημοτικής παράταξης «Σίγουρα Βήματα» του τέως δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, ο οποίος με την υπ’ αριθμόν 34012/2-11-2017 του Δ’ Πλημελειοδικείο Αθηνών κριθηκε ένοχος για δωροληψία.

Συγκεκριμένα, στις 14.8.2012 ενώ ήταν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς πήρε 15.000 ευρώ για την αδειοδότηση του μαγαζιού HOPE, μέσω του συγκατηγορούμενού του Γιώργου Κουλτούκη.

Μετά από αυτό το γεγονός, ο κ. Παπαδάκης, τον Φεβρουάριο του 2013, υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς με επιστολή του προς τον τότε δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη η οποία και έγινε αποδεκτή.

Ωστόσο, στις εκλογές του 2014 συμμετείχε και πάλι στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Σίγουρα Βήματα» ως υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς, όπου και εξελέγη ως μέλος εκ μέρους της μείζoνος αντιπολίτευσης.

Υ.Γ. Eκτός της Δημοτικής Παράταξης «Σίγουρα Βήματα» έθεσε ο επικεφαλής της, τέως δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης τον κοινοτικό σύμβουλο Σταύρο Παπαδάκη μετά την αποκάλυψη της «aftodioikisi.gr» ότι καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για δωροληψία.

«Ο σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιας Σταύρος Παπαδάκης έχει τεθεί εκτός της Δημοτικής Παράταξης Σίγουρα Βήματα, μετά από την πρόσφατη δικαστική του εκκρεμότητα. Καλείτε επίσης να παραιτηθεί από τη θέση του Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιας»…..δηλώνει ο κ. Χιωτάκης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να τεθεί σε αργία ο αναχθείς και καταδικασθείς κ. Σταύρος Παπαδάκης!

Υ.Γ. Δεν αποδέχεται την προτροπή σε παραίτηση από τοπικός Σύμβουλος Κηφισιάς ο Σταύρος Παπαδάκης, όπως ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, αλλά θα παραμείνει ανεξάρτητος σεβόμενος τους 1000 ψηφοφόρους του που τον τίμησαν στις τελευταίες εκλογές.

«Μόλις μου ανακοίνωσε ο κύριος Χιωτάκης ότι με θέτει εκτός συνδυασμού. Ευχαριστώ όλους τους συνάδελφους για την συνεργασία που είχαμε.

ΔΗΛΩΝΩ στους Kηφισιώτες ότι πλέον θ’ αγωνίζομαι ως ανεξάρτητος Σύμβουλος για το καλό της ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΑΣ!!

ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ 1000 ΚΗΦΙΣΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΩ. Αφού μάθω την επίσημη ανακοίνωση του κυρίου Χιωτάκη θα επανέλθω αν χρειαστεί».

Υ.Γ.1. Το θέμα της καταδίκης Παπαδάκη δεν αναφέρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Νοεμβρίου. Το θέμα «αργίας» θα τεθεί μόνο όταν τελεσιδικήσει η απόφαση του δικαστηρίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Δημοτική Παράταξη «Σίγουρα Βήματα» της πρώην Διοίκησης Χιωτάκη καταδικάστηκε στις προηγούμενες εκλογές για λάθη που έπραξε κατά τη διάρκεια της άσκησης της θητείας της. 

Με την πρωτόδικη καταδίκη ενός στελέχους της και την αποπομπή του, πιστεύει ότι ξεπλένει το διαχρονικό παρελθόν της ή μήπως ο Σταύρος Παπαδάκης είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου ενός «σαθρού» συστήματος Διοίκησης;

Υ.Γ.2. Διερωτώμεθα πόσοι ψηφοφόροι της Κηφισιάς θα τον τιμήσουν στις επόμενες εκλογές, μετά από: 

(1) την τελεσίδικη καταδίκη ως οφειλέτης το 2009, για να καταβάλει στη Δημοτική Επιχείρηση ΚΗΦΙΣΕΥΣ Α.Ε. (διάδοχο πρόσωπο του οποίου είναι η Δημοτική Επιχείρηση ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.) το συνολικό ποσό των 83.663,90 ευρώ 

(2) την καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκιση στις 02/11/2017, για δωροληψία.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here