Είμαι ένας άγνωστος από το Τορόντο!…..γράφει ο Πήτερ Τριαντάφυλλος.

0
255

Την 1η Απριλίου κλείνω εδώ στον Καναδά 47 χρόνια. Έφυγα από την Πατρίδα έναν μήνα μετά όταν απολύθηκα από φαντάρος. Χωριατόπαιδο, άτεχνος και περιορισμένες γραμματικές γνώσεις. Η ζωή του μετανάστη δεν είναι ρόδινη.

Την Πατρίδα δεν την ξέχασα ποτέ, την επισκέπτομαι συχνά και τα τελευταία 15 χρόνια κάθε χρόνο για 2-3 μήνες τα καλοκαίρια.

Μέχρι την κρίση δεν είχα λόγο όπως όλοι μας να ασχοληθώ , όλα ήταν ζωή χαρισάμενη. Αυτό που ειλικρινά χαιρόμουν πιο πολύ ήταν ή νεολαία. Τη ζωή που έκαναν. Θυμάμαι την μιζέρια της δικής μου γενιάς και έλεγα, μπράβο τους, να ζουν και να τα χαίρονται. Αλλά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα όλα ήταν όνειρο.

Μέχρι την κρίση δεν ασχολιόμουν με τα προβλήματα της Πατρίδας. Αλλά μετά την κρίση άρχισα να αγανακτώ όχι από ατομικά συμφέροντα αλλά από πατριωτισμό. Άρχισα να διαβάζω όλες τις αλήθειες πώς φτάσαμε έως εδώ. Πώς από το 74 και μετά όλοι οι διοικούντες συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον ποίος θα καταστρέψει πιο πολύ αυτή τη δόλια χώρα.

Καλά μέχρι την κρίση κορόιδευαν και ο κοσμάκης τους πίστευε. Αλλά από ότι βλέπω συνεχίζουν τα ψέματα και ο κοσμάκης δεν αντιδρά. Και όταν λεω αντιδρά δεν εννοώ λιανοτούφεκο εξάλλου εγώ όταν παρέδωσα το όπλο στο στρατό δεν ξαναέπιασα όπλο στα χέρια μου υπάρχει ή Δημοκρατία.

Τι στην ευχή την βγάλαμε να την εκμεταλλεύονται οι άλλοι. Υπάρχει ο διάλογος, ανταλλαγή απόψεων ή ψήφος.

Με την αγανάκτηση άρχισα και τη διαμαρτυρία . Πριν 3 χρόνια άρχισα να γράφω τις ιδέες μου, και να τις στέλνω σε οποιονδήποτε εύρισκα το e-mail του. Όχι στο ότι οι ιδέες μου είναι οι πιο σωστές, αλλά με την ελπίδα ότι κάποιος out there θα με ακούσει.

Με την καλύτερη και πιο σωστή ιδέα. Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό μου οτι εγώ και μόνο εγώ μπορώ να σώσω την Πατρίδα. Δεν μπορώ και δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν 300 Έλληνες ειλικρινείς με γνώσεις και πάνω απ’ όλα Πατριώτες.

Προσπαθώ σαν τον Διογένη πριν από 2.500 χρόνια και εγώ σήμερα να βρω Έλληνες με φιλότιμο.. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες πατριώτες και με φιλότιμο.

Διαβάζω πολλά άρθρα κείμενα από καθηγητές, δημοσιογράφους με σύγχρονες ιδέες και κριτική – παρατηρήσεις που κάνουν για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Απορώ γιατί κανείς τους δεν κάνει μία κίνηση;

Δεν λεω πρέπει να τελειώσει αυτή η κλεπτοκρατία αλλά όχι με κίνηση με ένα ακόμα Σοσιαλιστικό κόμμα Ελιάς – η μία μικρή Νέα Δημοκρατία του Πολύδωρα. – η με μία καινούργια Μαύρη Αυγή. ( Όχι μόνο η ίδια κοπριά αλλά και η ίδια ΜΠΟΧΑ)

Είναι παρανοϊκό όπως είπε ο Αϊνστάιν να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα!! Εμείς το λέμε άλλαξε ο Μανωλιός .

Μπορεί να πληγώνω κάποιους διότι δεν είμαι και τόσο polite δεν αποκαλώ κάποιους κύριο η κυρία . (Well Αρσενικός η Θηλυκός γίνεσαι από τα γονίδια σου. – Άντρας η Γυναίκα από την ηλικία σου. – Κύριος η Κυρία όμως γίνεσαι από την συμπεριφορά σου) Αλλά αυτός είμαι και δεν το κάνω από συμφέρον είτε από εγωισμό.

Όλες οι παρατηρήσεις και διορθώσεις δεκτές……καλοδεχούμενες.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here