Είναι άπιστος και…..ο Θωμάκος;;

0
204

  Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζούλας 

Αφορμή για το ότι δεν θα διαβάσετε το εθνικό μας δράμα ήταν η φωτογράφιση του Γιάνη Βαρουφάκη στο Paris Match. Ειλικρινά, μόλις τον είδα να ποζάρει χαϊδεύοντας το πιάνο, να σερβίρει τη γυναίκα του σαλάτα και τσιπούρα και να χαριεντίζονται σαν πιτσουνάκια με φόντο την Ακρόπολη, αναθάρρησα.

Είπα μέσα μου, δεν μπορεί να είναι τόσο εξωπραγματικά φαιδρό αυτό που βλέπω. Σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρει και είναι τόσο χαρούμενος, ενώ καταρρέουμε. 

Και έτσι είπα σήμερα να ασχοληθώ κι εγώ με κάτι πιο «χαλαρωτικό». Να σας διηγηθώ την ιστορία δύο δρόμων και κυριολεκτώ.

Παπαφλέσσα λέγεται ο πρώτος, Γεωργίου Παπανδρέου ο δεύτερος. Είναι ξακουστοί γιατί στη γειτονιά τους, το Καστρί, ήταν πάντα τα σπίτια των Παπανδρέου. Του Γέρου αρχικά, του Ανδρέα και του Γιώργου μετέπειτα.

«Και πώς σου προέκυψε;» θα αναρωτηθείτε. Θα σας εξηγήσω. Η Παπαφλέσσα και κυρίως η Γ. Παπανδρέου ήταν πάντα δύο πολύ χρήσιμες οδοί στην περιοχή διότι απέληγαν στην επίσης κεντρική οδό Ισμήνης, που είναι κόμβος για τα βορειότερα προάστια (Πολιτεία, Διόνυσο, Δροσιά κ.λπ.).

Εξ ου και ήταν φαρδείς και πάντα διπλής κατεύθυνσης. Για να το πω απλά, η Παπαφλέσσα και κυρίως η Παπανδρέου σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν τοπικές διαδρομές και να αποσυμφορούν τη Βενιζέλου, που είναι η κεντρική λεωφόρος, επέκταση της Κηφισίας.

Μέχρι που μια ωραία πρωία το 2009, η Βασιλική Ταμβάκη τις έκλεισε! Ποια είναι η κυρία; Πρώην δήμαρχος Νέας Ερυθραίας.

Το σχέδιο που σκαρφίστηκε το ονόμασε ενοποίηση – άκου τώρα – του ιστορικού κέντρου Νέας Ερυθραίας!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην εφημερίδα «Καθημερινή» ημερομηνίας 14/03/2015 και τα διάφορα ενδιαφέροντα «σχόλια» των Δημοτών που ακολουθούν…..πατώντας ΕΔΩ…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here