Εγκαίνια του 11ου Παιδικού Σταθμού Δήμου Κηφισιάς.

0
242

To 11o «διαμάντι» του Δήμου Κηφισιάς, ο νέος Παιδικός Σταθμός παραδόθηκε επίσημα στην κοινωνία, με την λιτή τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018.

Ο Παιδικός Σταθμός λειτουργεί ήδη εδώ και μερικούς μήνες στην εμβληματική κατοικία Μιχλ ,στην οδό Κοκκινάκη 5, στην Κάτω Κηφισιά. Η Βίλα Μίχλ έχει περιέλθει στον Δήμο μας από το κληροδότημα της Πατρούλας Καμπάνη-Μιχλ το 2014 και διαθέτει εκτός από το κτίσμα και κήπο περίπου 3,5 στρεμμάτων. Ο νέος παιδικός σταθμός είναι ο 11ος του Δήμου Κηφισιάς, και ανακατασκευάστηκε με δημοτικούς πόρους.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μαζί με τον αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο που χοροστάτησε της τελετής των εγκαινίων καθώς και με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Παντελεάκη , έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς με μαέστρο τον Φίλιππο Χίο.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα η εμβληματική βίλα Μιχλ να μετατραπεί σε σύγχρονο παιδικό σταθμό και να γεμίσει και πάλι ζωή από τις φωνούλες και τα παιχνίδια των παιδιών.

Επίσης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στον τομέα της παιδικής μέριμνας, της υποστήριξης της οικογένειας και της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Θωμάκος τόνισε πως ο Δήμος Κηφισιάς δίνει μεγάλη σημασία στην μέριμνα της προσχολικής ηλικίας φροντίζοντας όλα τα παιδιά να βρίσκονται στις δημοτικές δομές του Δήμου. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο μας τρεις νέοι παιδικοί σταθμοί προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών. 

Στις δομές του Δήμου φιλοξενούνται 800 παιδιά και απασχολούνται 190 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Στους παιδικούς σταθμούς προσφέρονται επιπλέον προγράμματα όπως θεατρολογίας, γυμναστικής και αγγλικής γλώσσας ενώ απασχολούνται και παιδίατροι.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς στην ομιλία του ανέδειξε και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν ξεκινήσει η υποχρεωτική εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο πειραματισμό καθώς η προσχολική αγωγή των Δήμων χαρακτηρίζεται από ποιότητα και φροντίδα που δεν μπορούν να δοθούν άμεσα από τα δημόσιο σχολείο.

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Παντελεάκης δήλωσε ικανοποιημένος διότι ο Δήμος Κηφισιάς με την υποστήριξη των Τεχνικών Υπηρεσιών κατάφερε να τηρήσει τους όρους του κληροδοτήματος και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να μετατρέψει τη βίλα από διώροφη κατοικία σε παιδικό σταθμό με γνώμονα τις εθνικές προδιαγραφές καταλληλότητας παιδικών σταθμών.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ενώ μίλησε για την άρτια κατάρτιση του προσωπικού των παιδικών σταθμών και την μεγάλη προσφορά τους στα παιδιά, η οποία αναγνωρίζεται και από τους γονείς.

Η εκπρόσωπος της οικογένειας Μιχλ, Αγγελική Κασινέζη μετέφερε τους χαιρετισμούς από τους συγγενείς της οικογένειας στο Λος Αντζελες, και ευχαρίστησε το Δήμο που υλοποίησε το έργο αυτό, σημειώνοντας «Το έργο αυτό έπρεπε να γίνει και αισθάνομαι γεμάτη γι αυτό, η δωρήτρια Πατρούλα Μιχλ δεν είχε την τύχη να έχει δικά της παιδιά, τώρα η αγκαλιά της εκεί που βρίσκεται, γέμισε με παιδικές φωνές».

{videobox}OGJ4fBC0UEk{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here