Εγκαινιάστηκε πλατεία στην Κηφισιά «ΕΛΠΙΔΑ – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

0
212

Σε μια όμορφη, λιτή και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας της ανώνυμης μέχρι σήμερα πλατείας επί της συμβολής των οδών Αθηνάς-Θράκης-Κοραή πίσω από το νοσοκομείο ΚΑΤ, στην οποία ο απερχόμενος Δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης με ομοφωνία και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε το όνομα «ΕΛΠΙΔΑ – Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη» προς τιμήν της σπουδαίας και διεθνώς σεβαστής Ελληνίδας με το τεράστιο ανά τον κόσμο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο και ιδιαίτερα στην πατρίδα της.

Η κυρία Βαρδινογιάννη όχι μόνον είναι πολίτης του Δήμου Κηφισιάς αλλά μαζί και με τον σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη, μέγα φιλάνθρωπο επίσης, έχουν σταθεί αρωγοί στις δυσκολίες των πολιτών του δήμου και όχι μόνον, στην κρίση που περνά η χώρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κύριος Δωρόθεος, ο οποίος μετέφερε προς την κυρία Βαρδινογιάννη και τα μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» τις ευλογίες και τη στήριξη του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κυρίου Κυρίλλου, στο θεάρεστο έργο τους.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με την Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Στην προσφώνησή της η συντονίστρια της εκδήλωσης αντιδήμαρχος Αλληλεγγύης Κηφισιάς, δημοσιογράφος Νίνα – Ασπασία Βλάχου, παρουσίασε εν συντομία τη διαδρομή του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», στη συνέχεια το λόγο πήραν ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης και κατόπιν η κυρία Βαρδινογιάννη, η οποία συγκινημένη μίλησε από καρδιάς:

«Με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που κάνετε σήμερα, τόσο στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», όσο και σε εμένα προσωπικά.

Είναι για ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ιδιαίτερα σημαντικές και συμβολικές οι στιγμές που μοιραζόμαστε σήμερα, οι οποίες γεμίζουν την καρδιά μας με κουράγιο, δύναμη και ακόμα μεγαλύτερη ενθάρρυνση.

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, η οποία εκφράζει τη μεγάλη ευαισθησία του Δήμου Κηφισιάς απέναντι στα παιδιά με καρκίνο, το όνομα που αποκτά η όμορφη αυτή πλατεία θα υπενθυμίζει για πάντα τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου και την ελπίδα που στέλνει στην κοινωνία μας η νίκη των εκατοντάδων παιδιών που κέρδισαν τη μάχη για τη ζωή.

Αναμνηστική φωτογραφία με την Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΛΠΙΔΑΣ, τον απερχόμενο Δήμαρχο Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κηφισιάς Γ. Θωμάκο, τον Γιώργο Ι. Βαρδινογιάννη κτλ.

Ταυτόχρονα θα υπενθυμίζει τη συγκλονιστική συστράτευση του λαού μας σε κάθε μας κάλεσμα για τα παιδιά. Χωρίς τη στήριξη χιλιάδων συμπολιτών μας όλα αυτά τα χρόνια, το έργο μας δεν θα ήταν το ίδιο…..

Αναμνηστική φωτογραφία με την Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΛΠΙΔΑΣ, τον απερχόμενο Δήμαρχο Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κηφισιάς Γ. Θωμάκο, τον Γιώργο Ι. Βαρδινογιάννη κτλ.

Μέσα από το έργο μας δημιουργούμε γέφυρες ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας με άλλες χώρες, φέρνουμε στην Ελλάδα πολύτιμη τεχνογνωσία, ενώ μεταφέρουμε την σημαντική ιατρική εμπειρία των δικών μας γιατρών στο εξωτερικό.

Παράλληλα σχεδιάζουμε επιπλέον δομές, όπως τη δημιουργία του πρώτου Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων για παιδιά καθώς και Κέντρου Αριστείας για την έρευνα κατά του καρκίνου……

Οι προσπάθειές μας αυτές μας οδήγησαν σήμερα εδώ. Πολλά μικρά ή μεγάλα βήματα, που με συνέπεια, όραμα και αγωνία για να μην χαθεί ούτε ένα λεπτό, πραγματοποιήθηκαν για να μπορεί η Ελλάδα να πρωτοστατεί στη μάχη για τη ζωή των παιδιών της και να νικήσει τον καρκίνο που την απειλεί. Όλα αυτά είναι η «ΕΛΠΙΔΑ».

Είναι όλα όσα από σήμερα θα συμβολίζονται στο όνομα της πλατείας αυτής… Σας ευχαριστώ όλους που μοιράζεστε αυτές τις στιγμές μαζί μας! Η σημερινή ημέρα θα μείνει για πάντα στη σκέψη μου και στην καρδιά μου!».

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης έκανε τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης επιγραφής που κοσμεί πλέον την όμορφη αυτή πλατεία του Δήμου Κηφισιάς και αναγράφει το όνομα της πλατείας.

Στην σεμνή τελετή των αποκαλυπτηρίων της μαρμάρινης επιγραφής που κοσμεί πλέον την πλατεία «ΕΛΠΙΔΑ – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, ο Νίκος Χατζηνικολάου με τη σύζυγό του Κρίστι Τσολακάκη, ο αγγελιοφόρος της Ελπίδας Σάκης Ρουβάς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς.

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:105 limit=2|columns=1}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here