Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την περίοδο 2013 – 2014 και το ΟΠΔ.

0
386

Στην προηγούμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς εγκρίθηκαν ο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την περίοδο 2013 – 2014, όπως και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) του Δήμου Κηφισιάς και των Νομικών του Προσώπων.

Σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο για τους δήμους, η κυβέρνηση επιχειρεί, επιπλέον, να «φορέσει κοστούμι» στην τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη, υποχρεώνοντάς τη σε υποχρεωτικά επιχειρησιακά σχέδια και πενταετή πλάνα – που στην πορεία έγιναν διετή – τη στοχοθεσία και τα απαγορευτικά ποσοστά απόκλισης επί του προϋπολογισμού. 

«Όλη αυτή η ιστορία με το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ είναι γιατί θέλουν να δείξουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα φοράει σμόκιν. 

Στην πραγματικότητα, όμως, οι δήμοι την τελευταία τριετία έχουν κατά 60% μειωμένους πόρους»……δήλωσε ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με τη δεσμευτικότητα των στόχων που τίθενται για το 2014. 

«Για να είμαστε συνεπείς θα πρέπει να το ψηφίσουμε», πρόσθεσε ο κ. Χιωτάκης.

Σύμφωνα με τον μελετητή του Δήμου Κηφισιάς, που επιμελήθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, δεν πρόκειται για προϋπολογισμό, αλλά για προγραμματισμό και ως εκ τούτου, τα οικονομικά στοιχεία δεν μπορεί να είναι επακριβή.

Στον οικονομικό προγραμματισμό δράσεων, από το 2013 στο 2014, πέρα από κάποιες μεταβολές της τάξης έως 4%, δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Πάντως, ο βαθμός υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου, θα εξαρτηθεί από τη ροή των επιχορηγήσεων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΑΣΑ καταψήφισαν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την περίοδο 2013 – 2014, με τον Παναγιώτη Κανακάκη να εκτιμά ότι «όσο και να προσπαθήσουμε, τα οικονομικά δεδομένα δεν βγαίνουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here