Εγκρίθηκε σύμβαση για δωρεά ξενώνα στους «Αγίους Αναργύρους» Κηφισιάς.

0
178

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε, την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014, από τους παρόντες βουλευτές της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και του ΝΠΙΔ με την επωνυμία Σύλλογος Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Η σύμβαση δωρεάς προβλέπει την ανέγερση και λειτουργία ξενώνα του Συλλόγου, για τη φιλοξενία συγγενών καρκινοπαθών που είναι άποροι, με δικές του αποκλειστικά δαπάνες, σε οικόπεδο εντός του χώρου του Νοσοκομείου.

Το ποσό της δωρεάς ανέρχεται σε 2.300.000 ευρώ και αποτελεί μέρος του ποσού που θα διατεθεί στον δωρητή Σύλλογο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ πριν την αποχώρησή του ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενος για την εμβόλιμη στο νομοσχέδιο τροπολογία για τα ΜΜΕ, τόνισε δια στόματος Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι θα υπερψήφιζε την κύρωση της σύμβασης, αν παρέμενε στην αίθουσα της ολομέλειας.

Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, που είχε προηγηθεί, υπέρ του νομοσχεδίου είχαν ταχθεί η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜ.ΑΡ., οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και η «Χρυσή Αυγή».

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει ως ερωτήματα:

-«πώς θα διασφαλιστεί ότι θα εξυπηρετηθεί ο σκοπός της δωρεάς», 

-«γιατί δεν έχει προβλεφθεί ρητά η ευθύνη του δωρητή αν υπάρχουν κακοτεχνίες», 

-«γιατί απουσιάζει Κανονισμός που θα περιέγραφε με ακρίβεια τη λειτουργία του Ξενώνα».

Το ΚΚΕ είχε δηλώσει ότι επιφυλάσσεται διότι, μεταξύ άλλων, πρόκειται για μία πρακτική που εθίζει τους πολίτες στην αρχή ότι «οι υπηρεσίες υγείας δεν είναι δικαίωμα των πολιτών αλλά φιλανθρωπία»και επεσήμανε ότι τα χρήματα της δωρεάς «αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος από την εκμετάλλευση των εργαζομένων από το καπιταλιστικό κεφάλαιο».

Πηγή: newsbomb.gr

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here