«Εγώ ο Πολίτης»: Νέο κόμμα στην Κύπρο με ιδρυτές Ρώσους που έχουν την υπηκοότητα.

0
287

Το νέο πολιτικό κόμμα που οποίο συστάθηκε από Ρώσους στην Κύπρο, φέρει την ονομασία «Εγώ ο Πολίτης» και επικεφαλής έχει τεθεί ο Αλεξέι Βολομποέφ, Ρώσος επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στη Λεμεσό. Φυσικά όλα τα μέλη του κόμματος διαμένουν στην Κύπρο και έχουν αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών, Κύπρος Κυπριανού, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» την έγκριση του νέου κόμματος. 

Όπως είπε, ακολουθήθηκε η διαδικασία, «που ακολουθείται σε κάθε περίπτωση, έγιναν όλοι οι έλεγχοι και αφού διαπιστώθηκε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις εγκρίθηκε η άδεια». 

Την ερχόμενη βδομάδα θα γίνει και η επίσημη υπογραφή των εγγράφων για την τυπική έγκριση και λειτουργία του κόμματος από το υπουργείο Εσωτερικών. 

Το καταστατικό του κόμματος προβλέπει ότι σε αυτό μπορούν να γίνουν μέλη Κύπριοι και Ευρωπαίοι πολίτες. Στόχος του νέου κόμματος είναι να φέρει στην Κύπρο ριζικές τομές στη δημόσια ζωή, με αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς επίσης και στροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη. 

Το νέο κόμμα πρόκειται να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές το 2019. Όσον αφορά στις προεδρικές εκλογές του 2018 η απόφαση θα ληφθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, ωστόσο φαίνεται ότι το νέο κόμμα δεν θα ήθελε να ταυτιστεί στην παρούσα φάση με συγκεκριμένο υποψήφιο.

Υ.Γ. Στόχοι του κόμματος της Κύπρου «Εγώ, ο Πολίτης»: Οι νέοι στα πολιτικά δρώμενα……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here