Εθνική Ντροπή! Έκλεισε το ακριτικό αεροδρόμιο του Καστελλόριζου επειδή αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος!

0
355

Την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί τα νησιά μας, η Κυβέρνηση-Τσίρκο εγκαταλείπει το ακριτικό Καστελλόριζο στο οποίο βασίζεται το μεγάλο μέρος της Ελληνικής ΑΟΖ, στην τύχη του!

Η Κυβέρνηση που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ με τον διορισμό χιλιάδων μετακλητών, άφησε το ακριτικό νησί στην τύχη του.

Το Σάββατο 16-07-2022 στις 19:35 τοπική ώρα έκλεισε ο ακριτικός Δημοτικός Αερολιμένας Καστελόριζου (όπως κατά το πρόσφατο παρελθόν της Ικαρίας, της Μήλου 3 φορές, της Κοζάνης, της Νάξου και της Καστοριάς), λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου του Πύργου Ελέγχου που παρέχει υπηρεσίες Πληροφοριών Πτήσεων Αεροδρομίου (AFIS), όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο σύλλογος υπογραμμίζει παράλληλα σε ανακοίνωσή του, ότι στα 11 από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων, υπηρετεί ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ υπάλληλος εξυπηρετώντας επιβατικές, νοσοκομειακές, στρατιωτικές πτήσεις καθ’ όλο το 24ωρο, χωρίς ρεπό και άδεια.

Στα 7 από τα 11 δεν υπάρχει κανείς μόνιμος υπάλληλος και καλύπτονται με μετακινήσεις καθ’ όλον το χρόνο αφήνοντας κενά στελέχωσης στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του κλάδου λόγω συνταξιοδότησης και μετάταξης 57 ατόμων σε άλλο κλάδο, όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, έχει επισημανθεί πολλές φορές τόσο στο Υπουργείο Μεταφορών όσο και στη Διοίκηση της ΥΠΑ αλλά εσκεμμένα κωλυσιεργούν.

Επισημαίνεται δε, ότι στη λίστα των υπό μετάταξη υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στον κλάδο τους (κωλυσιεργεί η υλοποίησή της χρόνια) υπάρχει ενδιαφερόμενος για το Δημοτικό Αερολιμένα Καστελόριζου!

Η εξάντληση του ελαχίστου προσωπικού που έχει απομείνει (αναγκάζεται να δουλεύει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής του χωρίς ρεπό-άδεια και χωρίς την απαιτούμενη ημερήσια ξεκούραση λόγω 24ωρου stand by για αεροδιακομιδές με φαινόμενα λιποθυμιών και απώλειας προσανατολισμού λόγω κόπωσης) και η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω αύξησης της αεροπορικής κίνησης, διαμορφώνουν επικίνδυνες καταστάσεις για την ασφάλεια των πτήσεων επιβαινόντων, την υγεία των συναδέλφων και την εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού και των κατοίκων των ακριτικών νησιών γενικότερα.

Η μείωση των αποδοχών μας ήρθε να προστεθεί σαν το «κερασάκι στην τούρτα».

«Για όλα τα παραπάνω ο σύλλογος είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία για της 11/7/2022 την οποία το δικαστήριο χαρακτήρισε παράνομη!»…τονίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Καλεί δε τον Υπουργό αλλά και την διοίκηση της Υ.Π.Α. να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, πριν είναι πολύ αργά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου άμεσα δεσμεύεται να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους εποπτικούς οργανισμούς Α.Π.Α.-EASA άλλα και τις αρμόδιες δικαστικές εισαγγελικές αρχές για παραβάσεις κανονισμών και εργασιακών συνθηκών.

Απαιτούν:

-Την άμεση ολοκλήρωση των μετατάξεων στον κλάδο που εκκρεμούν-κωλυσιεργούν εδώ και αρκετά χρόνια και άμεσες προσλήψεις

-Την οικονομική αποκατάσταση του κλάδου τους

Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις στην εργασία μας από την συνέχιση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης και των υπολοίπων περιφερειακών αεροδρομίων, επισημαίνει καταλήγοντας ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Υ.Γ. Ν. Παππάς: «Η ανεπάρκεια Μητσοτάκη-Καραμανλή έκλεισε το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου».

-Σε μια ευαίσθητη περίοδο για τα Εθνικά θέματα.

-Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

-Σε μια κρίσιμη περιοχή για την Eθνική κυριαρχία.

Το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου έκλεισε λόγω ασθένειας του μοναδικού τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου στην Υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων.

Ταξιδιώτες, κάτοικοι, επαγγελματίες και ασθενείς, που πιθανόν να χρειαστούν μεταφορά, βρίσκονται στον «αέρα».

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής αποδυναμώνουν εδώ και δύο χρόνια την ΥΠΑ.

Η ανεπάρκειά τους έκλεισε το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου και έχει φέρει στο όριο της λειτουργίας τους αρκετά ακόμα περιφερειακά αεροδρόμια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here