Εθνική Ντροπή: Συνεχίζουμε να εισάγουμε προϊόντα αξίας δις από την Τουρκία!

0
592

Ακόμα και εν μέσω πανδημίας, συνεχίζουμε την εγκληματική πολιτική με την εκροή χρημάτων στην εχθρική Τουρκία. Στην Τουρκία που απειλεί την ίδια μας την ύπαρξη. Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε.

Αλλά όπως φαίνεται όχι μόνο να ξυπνάμε, αλλά το εμπορικό ισοζύγιο διευρύνεται εις βάρος της Ελλάδας! Την ίδια στιγμή που ακόμα και μουσουλμανικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, επιβάλλουν εμπάργκο στα τούρκικα προϊόντα.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι διμερείς εμπορικές ροές Ελλάδας-Τουρκίας, για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020, ανήλθαν σε 2,1 δις ευρώ, μειωμένες κατά 24%.

Το εμπορικό ισοζύγιο παρέμεινε ελλειμματικό για την Ελλάδα (€182,7 εκατ.), διευρυμένο κατά 112,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η ανάλυση του γραφείου ΟΕΥ (Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων) Άγκυρας, βασίζεται σε πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι ελληνικές εξαγωγές για το 9μηνο 2020 ανήλθαν σε 968,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 28,4%, τοποθετώντας την Τουρκία στην 6η θέση μεταξύ των χωρών-προορισμών των ελληνικών προϊόντων, για την εν λόγω περίοδο (από 4η θέση το 2019).

Οι Ελληνικές εισαγωγές από την Τουρκία, την ίδια περίοδο, ανήλθαν σε 1,15 δις ευρώ, μειωμένες κατά 19,9%. Η Τουρκία κατατάσσεται στη 13η θέση μεταξύ των χωρών-προμηθευτών της Ελλάδας (από 10η το 2019), ενώ σύμφωνα με την τουρκική Στατιστική Υπηρεσία, η Ελλάδα κατέλαβε την 34η θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης εισαγόμενων προϊόντων στην Τουρκία.

Ολόκληρη η έκθεση για το διμερές εμπόριο ΕΔΩ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here