ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: Οργή στην Λευκωσία για την εγκατάλειψη από την Ελληνική Κυβέρνηση!

0
508

Αδυνατούν να πιστέψουν στη Λευκωσία ότι για ακόμα μία φορά είναι μόνοι τους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Με την Ελλάδα να θέλει να ξεκινήσει διάλογο με την Άγκυρα για το «μοίρασμα» και την Ευρωπαϊκή Ένωση να…σφυρίζει αδιάφορα ενώ το Barbaros πραγματοποιεί έρευνες από χθες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, η Κυπριακή πλευρά βλέπει πως θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα σε διπλωματικό επίπεδο προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Γι αυτό και υπήρξε χθες το τηλεφώνημα του Νίκου Αναστασιάδη στον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου, Αλέξανδρου Διακόπουλου, για την διαφορετικότητα των περιπτώσεων του Oruc Reis στο Καστελόριζο και του Barbaros στη Κύπρο, προκάλεσαν την οργή της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Δένδιας, είχε δηλώσει πως «Καθόλου δεν μας έχει ανάγκη η Κυπριακή Δημοκρατία. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο κράτος. Η Ελλάδα δεν δικαιούται και δεν πρέπει -και εδώ είναι μια τεράστια παγίδα- να υποκαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και δηλώσεις του κ. Διακόπουλου ο οποίος ανέφερε πως είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά το Oruc Reis στο Καστελόριζο και το Barbaros στην Κύπρο.

Υποστήριξε πως «Η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, το οποίο υφίσταται και αυτό βέβαια την βάναυση καταπάτηση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, σε μία σχεδόν πειρατική ενέργεια της Τουρκίας, που έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο. Aλλά δεν είναι και κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Όμως αυτό είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που λέγαμε για το Oruc Reis».

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η Λευκωσία δεν μπορεί να κατανοήσει πως η Ελλάδα θα μπει σε διαπραγμάτευση με τη Τουρκία για τα θέματα της υφαλοκρηπίδας, ενώ εντός της κυπριακής ΑΟΖ συνεχίζουν να βρίσκονται τουρκικά πλοία πραγματοποιώντας έρευνες και γεωτρήσεις.

Κάτι τέτοιο, θεωρείται ως εγκατάλειψη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία πλέον βλέπει ως πιο πιθανό να υπάρξει μία λύση για το κυπριακό εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει πάρει σημαντικές αποστάσεις διαμηνύοντας ουσιαστικά στην Λευκωσία πως από δω και πέρα είναι μόνη της, καθώς φοβάται πως αν την στηρίξει και αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Άγκυρα θα βγάλει τα πλοία στο Αιγαίο.

Δείτε πως κινήθηκε μέσα στη νύχτα το τούρκικο ερευνητικό:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here