Εθνικό Αστεροσκοπείο: Τροπικός κυκλώνας θα χτυπήσει σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης!!

0
505

Το βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane) το πρωί της Δευτέρας 31/10 βρίσκεται μεταξύ νότιας Πελοποννήσου και Δυτικής Κρήτης, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τα νεώτερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά, και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία αναμένεται να περάσει από την Κρήτη κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/10, όπως δίνεται και στους 4 προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν, οι οποίοι δίνουν το προβλεπόμενο πεδίο ανέμων και βροχής το πρωί και το απόγευμα της Δευτέρας 31/10.

Συναγερμός στο Ηράκλειο – Σε ετοιμότητα δίκτυο εθελοντών

Σε κατάσταση ετοιμότητας το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ., για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, από σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 έως αύριο Τρίτη 01 Νοεμβρίου 2016.

Παράλληλα λόγω των πληροφοριών για κυκλώνα, καλεί σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών για αντιμετώπιση πλημμυρικών και άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, ενημερώνονται οι κάτοικοι προκειμένου να τεθεί σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών σε κάθε περιοχή.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here