Εικόνα-Ντοκουμέντο: Ελληνική φρεγάτα «εγκλώβισε» το Oruc Reis..

0
376

Tην ώρα που η Αθήνα εντείνει τις διπλωματικές της προσπάθειες, κλίμα πολέμου έχει διαμορφωθεί στο Καστελόριζο, με τον Ελληνικό στόλο να έχει σχηματίσει ένα «πλωτό φράγμα» απέναντι στο σεισμογραφικό Oruc Reis, το οποίο την Τρίτη πλησίασε ακόμα περισσότερο το ακριτικό νησί.

Το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας έφτασε στα 9 ναυτικά μίλια από το ακριτικό νησί, συνοδεία των δύο βοηθητικών πλοίων «Ataman» και «Cengiz Han», κλιμακώνοντας την ένταση στην περιοχή.

Κάθε του κίνηση ωστόσο, εποπτεύεται από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση. Το Πολεμικό Ναυτικό που είναι ανεπτυγμένο στην περιοχή, για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον Ελληνικό στόλο, που έχει «ζώσει» το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, καθώς και τα συνοδά πολεμικά πλοία των Τούρκων, στέλνοντας σαφές μήνυμα ετοιμότητας κι αδιαμφισβήτητης ελληνικής κυριαρχίας στην πλευρά μας στο Αιγαίο, προς την απέναντι πλευρά.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το φωτογραφικό ντοκουμέντο που παρουσίασε η ΕΡΤ και δείχνει Ελληνική φρεγάτα να παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το Τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξοπλισμένα με τα διδάγματα των δύο προηγούμενων κρίσεων εκτελούν συντονισμένα επιχείρηση προάσπισης των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ετοιμότητας  στην Άγκυρα.

Δείτε βίντεο από την ΕΡΤ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here