Εισαγγελική Παρέμβαση για τις καταγγελίες Γιαννάκου.

0
291

H έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. Αναφορά αξιοποίνων πράξεων κατέθεσε στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου ο Πλεύρης χαρακτηρίζοντας ψευδείς τις καταγγελίες του προέδρου τις ΠΟΕΔΗΝ.

Στην αντεπίθεση η Ομοσπονδία που ζητά να μάθει εάν τηρείται η σειρά προτεραιότητας των δια-σωληνωμένων στη λίστα αναμονής.

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελεί, πλέον, η καταγγελία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκου, καθώς η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, παρήγγειλε έρευνα που θα ενταχθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές, με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Έτσι, σε αυτή τη δικογραφία που βρίσκεται ανοιχτή προς διερεύνηση, εντάσσονται και οι πρόσφατες καταγγελίες του κ. Γιαννάκου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος. Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ  και παντός υπευθύνου «που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς».

Ο υπουργός Υγείας, δήλωνε το πρωί «εξοργισμένος» και χαρακτήρισε «ψευδείς και συκοφαντικές» τις αναφορές διαψεύδοντάς τις και έβαλε μπροστά τους υγειονομικούς, υποστηρίζοντας πως με ο κ. Γιαννάκος κατηγορεί γιατρούς και νοσηλευτές ως ένα εγκληματικό κύκλωμα.

«Έστω ότι εγώ το προκαλώ, ως υπουργός ή ένας πολιτικός προϊστάμενος, ότι προφανώς μιλάω με τους γιατρούς. Αυτό λέει ο κ. Γιαννάκος. Γιατί οι γιατροί λένε ποιο περιστατικό θα μπει και ποιο θα φύγει»…είπε.

Ο κ. Πλεύρης δέχτηκε την κριτική για λίγες ΜΕΘ και έλλειψη προσωπικού, αλλά διέψευσε εκ νέου ότι γιατροί, νοσηλευτές και πολιτικοί κρατούν αδιάθετες κλίνες.

«Να μας χαρακτηρίζει εγκληματίες ένας συνδικαλιστής (…). Εάν σε ένα νοσοκομείο δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ, ενημερώνεται η πλατφόρμα του ΕΚΑΒ από τον θεράποντα ιατρό. Υπάρχουν πολλά περιστατικά που είναι σε αναμονή συγχρόνως και το κάθε νοσοκομείο που έχει κενή κλίνη ανάλογα με το προφίλ του περιστατικού, με αμιγώς ιατρικά στοιχεία (…) δέχεται ή δε δέχεται το περιστατικό»…είπε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ. Γιαννάκος: Θα καταθέσουμε αναφορά στον εισαγγελέα για ασθενείς που έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here