Εκατομμύρια ευρώ για το SURVIVOR αλλά ούτε ένα ευρώ για το surviving της οικίας-μνημείου του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά!!

0
192

Το ετοιμόρροπο ή καταρρεύσιμο της οικονομίας μας είναι σύμπτωμα ενός γενικότερο λήθαργου στο οποίο φαίνεται ότι από χρόνους πολλούς έχουμε εκούσια ή ακούσια περιέλθει εγκαταλείποντας στη φθορά του χρόνου αυτά που κάποτε μας ανέδειξαν ως οιονεί άφθαρτους.

Κάτι σαν μια ομαδική, θαρρεί κανείς προ-συνεννοημένη, αυτοκτονία, αυτών που κόβοντας τους δεσμούς τους με το ιστορικό τους παρελθόν οδηγούνται στην αυτοχειρία και ταυτόχρονα επιτρέπουν τη λαθροχειρία της ιστορίας τους από τους ουτιδανούς του ιστορικού γίγνεσθαι. 

Βλέπω από τη μια μεριά, για παράδειγμα, τη σημαντική, πράγματι αξιόλογη τηλεοπτικά, παραγωγή του SURVIVOR που σαρώνει σε τηλεθέαση, κι αντιλαμβάνομαι ότι για ένα τηλεοπτικό παιγνίδι τύπου «στίβου μάχης» δαπανώνται εκατομμύρια με παίκτες μερικοί των οποίων όταν κλήθηκαν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία και να εκπαιδευτούν, μεταξύ άλλων, σε «στίβο μάχης»……«την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια»…..αλλά στην TV και στο SURVIVOR είναι «πρώτη μούρη» και χιλιάδες είναι αυτοί που κολλημένοι στις οθόνες τους θαυμάζουν τα «γενναία παλικάρια» στον Άγιο Δομίνικο. 

Κι από την άλλη μεριά, βλέπω το ετοιμόρροπο σπίτι του Παύλου Μελά στην Κηφισιά (Τατοΐου 50) το οποίο παρόλο που είναι χαρακτηρισμένο μνημείο (Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/73286/1827/27-08-2009) της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς υπαγόμενο στις διατάξεις του ν.3028/2002, εντούτοις η Πολιτεία δείχνει να το έχει αφήσει στη φθορά του χρόνου ως αψευδής μαρτυρία των un-surviving Greeks ή αλλιώς των Ελλήνων που επιβιώνουν μηρυκάζοντας τηλεοπτικές, πολιτικές και άλλες «τσιχλόφουσκες» αποκόπτοντας εαυτούς σταδιακά από το σημαντικό παρελθόν τους, ασχολούμενοι με μιντιακές ασημαντότητες στο παρόν τους κι αποδεχόμενοι το μάλλον ασήμαντο μέλλον τους. 

Τόσα εκατομμύρια Ευρώ για το SURVIVOR κι ούτε ένα Ευρώ για το surviving της οικίας-μνημείου του συμβόλου της απελευθέρωσης της Μακεδονίας…… 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here