Εκβιάζονται κυπριακά κόμματα από τους Τούρκους;

0
199

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα γίνει συνεργός στον εξευτελισμό των θεσμών της Δημοκρατίας και δεν θα επιτρέψει ικανοποίηση των εκβιασμών της τουρκικής πλευράς προς κυπριακά κόμματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρονται τα εξής: Η θρασύτητα του κατοχικού ηγέτη, ο οποίος συνεχίζει να αξιώνει αλλαγή της απόφασης της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, είναι κατηγορηματικά καταδικαστέα, προκλητική και απαράδεκτη.

Δυστυχώς, η προκλητικότητα του Ακκιντζί εκτρέφεται από συμπεριφορές όπως του κ. Άντρου Κυπριανού, της κ. Μαρκουλλή, του κ. Παπαπέτρου, αλλά και από τις ενέργειες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, η οποία κατέθεσε τη γνωστή πρόταση νόμου, επιδιώκοντας ουσιαστικά ακύρωση της προηγούμενης απόφασης της Βουλής. 

Δεν είναι τυχαίο, που ο κατοχικός ηγέτης θεωρεί τυχόν ψήφιση της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, ως «διόρθωση του λάθους». Το Δημοκρατικό Κόμμα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα γίνει συνεργός στον εξευτελισμό των θεσμών της Δημοκρατίας και δεν θα επιτρέψει ικανοποίηση των εκβιασμών της τουρκικής πλευράς.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί να δοθούν τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και κυρίως οι συγκλίσεις, που υποτίθεται ότι έχουν επιτευχθεί.

Στην ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρονται τα εξής:

Μετά από τον ισχυρισμό του κατοχικού ηγέτη, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης:

• Αποδέχτηκε το λεγόμενο μικρό βέτο των τουρκοκυπρίων στο Υπουργικό Συμβούλιο

• Αποδέχτηκε αριθμητική ισότητα σε πολλούς θεσμούς του «ομόσπονδου κράτους»,

το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει το σκηνικό γύρω από αυτό το θέμα.

Με δεδομένες τις συνεχείς αντιφάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, που έπληξαν καίρια την αξιοπιστία του, ο μόνος τρόπος να ξεκαθαρίσει το ζήτημα είναι να δοθούν τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων και κυρίως οι συγκλίσεις, που υποτίθεται έχουν επιτευχθεί.

Υ.Γ. Ξεσάλωσε ο Ακιντζί: Ζητά από τα κυπριακά κόμματα να αλλάξουν την απόφασή τους για το δημοψήφισμα!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here