ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ για τον Κηφισώτη ήρωα Παύλο Μελά!

0
191

Οι Κηφισιώτες, μαζί με όλους τους Έλληνες τιμούν στις 13 Οκτωβρίου την ιερή μνήμη του ηρωικού Κηφισιώτη ανθυπολοχαγού του Πυροβολικού, Παύλου Μελά, ο οποίος ως εθελοντές αγωνίστηκε στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία και έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά των Βούλγαρων κομιτατζήδων το 1904, στο χωριό Στάτιστα.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, εψάλη στην πλατεία Κεφαλαρίου, όπου ως γνωστόν υπάρχει ο ανδριάντας του ήρωα ανθυπολοχαγού φιλοτεχνημένη με μέριμνα του Ροταριανού Ομίλου Κηφισιάς, επιμνημόσυνη δέηση, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Βορείων Προαστίων «Παύλος Μελάς» και τον πρόεδρό του, κ. Πέτρο Βιδωρή.

Χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Κηφισιάς, αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος μετά του διακόνου π. Σεραφείμ.

Στεφάνια στον ανδριάντα του Π. Μελά κατέθεσαν ο κ. Βιδωρής μαζί με το Δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Γ. Θωμάκο και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καπάτσος.

Παρόντες και εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κηφισιάς, που μετά το πέρας της σεμνής τελετής τραγούδησαν μαζί με όλους τους παρευρεθέντες τον Εθνικό Ύμνο.

Για τη θυσία του Παύλου Μελά μίλησαν ο πατήρ Κωνσταντίνος και ο Δήμαρχος Κηφισιάς.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του «Π. Μελά», κ. Π. Βιδωρής και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πρόσφεραν καφέ, ζεστή μπουγάτσα και αναψυκτικά.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here