ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Συνελήφθη ο Αριστείδης Ξηντάρας, ιδιοκτήτης της «Μαϊμού της Κηφισιάς»! Συνέχεια…..

0
306

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της «Μαϊμούς της Κηφισιάς»

«ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ Κου Γ. ΘΩΜΑΚΟΥ, ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-5-2014, ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΣΑΤΙΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «Η ΜΑΪΜΟΥ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» Κος ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΞΗΝΤΑΡΑΣ.

Ο Κος ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΜΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ Ν’ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ Η ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΕ Ν’ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

ΑΡΑΓΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Κου ΘΩΜΑΚΟΥ, Ή ΘΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ, ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;;.

Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ!!»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Μαρίνου Παπαδόπουλου- Δικηγόρου.

Κάθε δημότης και κάθε πολίτης έχει τιμή και υπόληψη και προσωπικότητα που πρέπει να γίνεται σεβαστή ανεξάρτητα από άλλες ιδιότητές του είτε πρόκειται για πολίτη που συμμετέχει ενεργά στη δημόσια ζωή του τόπου του είτε όχι.

Αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα της Ελλάδας και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την κοινωνία μας. Μια κοινωνία που μπορεί να είναι σε κρίση, αλλά δεν είναι ζούγκλα – ούτε κανείς από εμάς, πιστεύω, φιλοδοξεί να τη δει να γίνεται ζούγκλα.

Η φυλλάδα με τίτλο «ο άνθρωπος του Λιάπη» για λόγους που είναι άγνωστοι στον υπογράφοντα αλλά μάλλον προφανείς, πλέον, στους δημότες της Κηφισιάς επιδόθηκε με έκτακτη έκδοσή της σήμερα, μία ημέρα πριν την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου 2014 σε αήθη, αντιδεοντολογική ως προς τις αρχές της δημοσιογραφίας, ποινικά και αστικά ελεγκτέα και κολάσιμη λιβελογραφία συνιστάμενη σε επίθεση κατά του υποψηφίου δημάρχου κ. Γιώργου Θωμάκου με μόνο σκοπό να προσβάλει την προσωπικότητά του, να ξευτελίσει την εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του δημάρχου Κηφισιάς, να παραπλανήσει τους δημότες εμφανίζοντας τον εν λόγω υποψήφιο δήμαρχο ως κάποιον άλλο, μισητό και βδέλυγμα της δημόσιας ζωής του τόπου, κλώνο του πρώην Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη που απασχόλησε τη δημοσιότητα αρνητικά με τις λάθος και καταδικαστέες επιλογές του, επιλογές που απασχολούν πλέον τη Δικαιοσύνη.

Η δημοσιογραφική πενία του υπογράφοντος το λιβελογράφημα της εν λόγω φυλλάδας τον οδήγησε σήμερα ενώπιον Εισαγγελέα για τελεσθέν δια του τύπου έγκλημα και έπεται συνέχεια επί των αιθουσών αστικών και ποινικών δικαστηρίων.

Κι όμως, τόσο ο υπογράφων όσο και το εκδοτικό συναπάντημά του φαίνεται ότι δεν κατάλαβαν τίποτε από τα ενεργηθέντα ενώπιον της Δικαιοσύνης, αφού απορούν γιατί λογοδοτούν ενώπιόν της. Που να καταλάβουν, όμως, μέσα στη δημοσιογραφική τους ένδεια;

Το σημερινό δημοσίευμα της περί ης ο λόγος φυλλάδας τελεί εκτός νομιμότητας και δεοντολογικού πλαισίου. Παραβιάζει σαφώς και σκοπίμως το δικαίωμα στην προσωπικότητα του υποψηφίου δημάρχου κ. Γιώργου Θωμάκου.

Το δικαίωμα επί της προσωπικότητας του ατόμου προστατεύεται από τις διατάξεις των άρθρων 57 και 59 του Αστικού Κώδικα και περιλαμβάνει εννοιολογικά ένα πλέγμα αγαθών που συνθέτουν την υπόσταση του ατόμου και παραμένουν αναπόσπαστα συνδεδεμένα με αυτό, όπως, μεταξύ άλλων, η ελευθερία του, η σφαίρα του απορρήτου του και η τιμή και υπόληψή του.

Με το δημοσίευμα της «Μαϊμούς Κηφισιάς» αποσκοπείτε η σπίλωση της τιμής και υπόληψης του εν λόγω υποψηφίου δημάρχου αφού είναι προφανής η προσπάθεια ν’ αποδοθούν σ’ αυτόν οι έκνομες πράξεις του πρώην Υπουργού.

Επιπλέον, αποσκοπείτε η παραπλάνηση των εκλογέων αφού στόχος του δημοσιογράφου όσο και του προσλαμβάνοντος αυτόν δεν είναι μόνο η επικράτηση έναντι του κ. Γιώργου Θωμάκου, αλλά μάλλον η υφαρπαγή της ψήφου των εκλογέων εξαπατώντας αυτούς με τη στρέβλωση της αλήθειας και τη χάλκευση της εικόνας του εν λόγω υποψηφίου δημάρχου.

Με το εν λόγω δημοσίευμα δεν υπηρετείται το δικαιολογημένο ενδιαφέρον που έχουν τα πρόσωπα που συνδέονται με τη λειτουργία του τύπου και των λοιπών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τη δημοσίευση σχολίων, σχετικών με τις πράξεις και τη συμπεριφορά φυσικών ή νομικών προσώπων ή ομάδων προσώπων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο.

Το ανωτέρω δικαιολογημένο ενδιαφέρον που πηγάζει από την ελευθερία και την κοινωνική αποστολή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η οποία κατοχυρώνεται στο άρθρο 14 του Συντάγματος, το οποίο προστατεύει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, και συνακόλουθα την ελευθερία της γνώμης και της λήψης και μετάδοσης πληροφοριών και ιδεών, δεν μπορεί να σχετίζεται ή να δικαιολογεί έκνομες πράξεις όπως η συκοφαντική δυσφήμιση ή η προσβολή της προσωπικότητας.

Η Ελληνική νομολογία είναι πάγια και σαφής σ’ αυτό. Εν προκειμένω, το εν λόγω ενδιαφέρον δεν φαίνεται πουθενά υφιστάμενο στο εν λόγω άρθρο που δεν μπαίνει σε καμία ανάλυση περί των πεπραγμένων του υποψήφιου δημάρχου κ. Γιώργου Θωμάκου κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ΕΘΕΛ ούτε αυτών κατά τη διάρκεια της θητείας του στο δήμο Κηφισιάς, αφού δεν αποσκοπείτε με το άρθρο αυτό να ασκηθεί κριτική στον κ. Θωμάκο, αλλά στόχος είναι η σπίλωση της τιμής και της υπόληψής του, η συκοφάντησή του μία ημέρα πριν τις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Λες και αν ο κ. Θωμάκος ήταν ο «εκλεκτός» του κ. Λιάπη θα τον είχε άμισθο αντιπρόεδρο της ΕΘΕΛ την περίοδο που άλλοι μέσω του Υπουργού είχαν εξασφαλίσει παχυλές αντιμισθίες σε φορείς υπό την εποπτεία του. Μα καλά, οι δημοσιογράφοι της «Μαϊμούς» τόσο, μα τόσο, ανόητους θεωρούν τους αναγνώστες τους ώστε να προσπαθούν να τους πείσουν πως στην Ελλάδα των Τσοχατζόπουλων και των Χούπηδων, των Παπαγεωργόπουλων και τόσων άλλων που χρησιμοποίησαν τις πολιτικές τους γνωριμίες για να βάλουν το χέρι στο μέλι, ο δήθεν «εκλεκτός» του Λιάπη θα βολευόταν σε θέση άμισθου αντιπροέδρου της ΕΘΕΛ;

Ειδικά σε σχέση με την προστασία της τιμής και της υπόληψης, και κατ’ επέκταση της προσωπικότητας, του ατόμου, το παράνομο της προσβολής, κατ’ άρθρα 57 & 59 ΑΚ, αντιστοιχεί, από ποινικής άποψης, στην αντικειμενική υπόσταση των αδικημάτων της εξύβρισης και της απλής και συκοφαντικής δυσφήμησης, που διέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 361 έως 369 του Ποινικού Κώδικα.

Εντέλει, η κρίση περί προσβολής του δικαιώματος της προσωπικότητας δια του τύπου συνδέεται με τον τρόπο και τον σκοπό της παρουσίασης του θέματος. Υπό το πρίσμα αυτό, η προσβολή πραγματώνεται, όταν το δημοσιογραφικό μέσο προβολής του θέματος – εν προκειμένω, «Η Μαϊμού της Κηφισιάς» – υπερέκτεινε του αναγκαίου μέτρου και απέβλεψε στην ταυτοποίηση του συγκεκριμένου προσώπου, του υποψηφίου δημάρχου Κηφισιάς, με το πρόσωπο του πρώην Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών με προφανή εξυβριστικό ή συκοφαντικό σκοπό.

Το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη αφού η δημοσιογραφική πένα της «Μαϊμούς της Κηφισιάς» ενδεικνύει προφανή δημοσιογραφική πενία και ασχετοσύνη που εκδηλώνεται με σκοπό την προσβολή έννομων αγαθών.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here