ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Συνελήφθη ο Αριστείδης Ξηντάρας, ιδιοκτήτης της «Μαϊμού της Κηφισιάς»! Συνέχεια Νο2…..

0
213

Απαντητική επιστολή της «Μαϊμούς της Κηφισιάς» επί των σχολίων του Μαρίνου Παπαδόπουλου:

1ον. Προφανώς ο κ. Παπαδόπουλος είναι παντελώς ανενημέρωτος. Ο κ. Ξηντάρας δεν οδηγήθηκε ενώπιον του κ. εισαγγελέα.

Αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του απευθείας από το Α.Τ. Κηφισιάς, όπου οδηγήθηκε με την σύλληψή του μετά την υποβολή μήνυσης σε βάρος του εκ μέρους του κ. Θωμάκου.

2ον. Υπήρξε ή δεν υπήρξε ο κ. Θωμάκος αντιπρόεδρος της ΕΘΕΛ επί υπουργίας του κ. Λιάπη;

3ον. Αναγράφεται μήπως στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας ότι εκτελούσε τα παραπάνω καθήκοντά του ως έμμισθος ή άμισθος αντιπρόεδρος; Γιατί υπερθεματίζετε στο σχόλιό του ότι υπήρξε άμισθος;

4ον. Ας μας απαντήσει. Πώς και με ποιον τρόπο προσελήφθη ο κ. Θωμάκος ως αντιπρόεδρος της ΕΘΕΛ;

5ον. Του ζητούμε να μας απαριθμήσει τα έργα του στην Κηφισιά, στη 12ετία που υπήρξε δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχος.

6ον. Η όποια κριτική που να ασκείται σε βάρος του ή σε βάρος άλλου παράγοντα της δημοτικής ζωής με τεκμηριωμένα γεγονότα, θα πρέπει να επιλύεται στις αίθουσες των δικαστηρίων;

Φρονούμε πως τα περαιτέρω σχόλια περιττεύουν.

Η «Μαϊμού της Κηφισιάς»

Στην απαντητική επιστολή της εφημερίδας «Η Μαϊμούς της Κηφισιάς» καταχωρήστε παρακαλώ την κατωτέρω ανταπάντησή μου:

Η μη επιβολή προσωρινής κράτησης ή περιοριστικών όρων δεν συνιστά λόγο για να θριαμβολογείτε στην υπόθεσή σας που θα σας οδηγήσει σε τακτική δικάσιμο επ’ ακροατηρίω όπως προβλέπεται δικονομικά.

Ο δημοσιογραφικός σας λόγος στο υπό κρίση δημοσίευμα (έκτακτη έκδοση, Μάιος 2014, περίοδος ΣΤ, αρ. φύλλου 63) στερείται σοβαρότητας και δεοντολογικής ορθότητας, είναι δε σκόπιμα παραπειστικός και προσβλητικός έννομων αγαθών της προσωπικότητας του εκλεγέντος δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου.

Η φυλλάδα που εκδίδετε δεν εμβαθύνει ή αναλύει δημοσιογραφικά τίποτα περί το υποκείμενο που δόλια στοχοποιήσατε. Τα ερωτήματα που θέτετε στην απάντησή σας της 26ης Μαΐου μέσω της διαδικτυακής εφημερίδας Kifissia Press θα έπρεπε να τα έχετε απαντήσει επαρκώς και τεκμηριωμένα εσείς, παρουσιάζοντας στοιχεία στο αναγνωστικό σας κοινό – όποιο κι αν είναι αυτό.

Όμως, ούτε το πράξατε ούτε θα μπορούσατε να το πράξετε πριν δημοσιεύσετε οτιδήποτε για τον δήμαρχο Κηφισιάς κ. Θωμάκο.

Άλλωστε, φαίνεται ότι δεν είχατε και το χρόνο για να το κάνετε πιεζόμενοι εκ των συνθηκών για να δημοσιεύσετε ένα λιβελογράφημα μπας και αυτό ωφελήσει προεκλογικά τον απερχόμενο δήμαρχο στο αγώνα και την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι στην κάλπη της 25ης Μαΐου.

Η εκφορά του δημοσιογραφικού σας λόγου τελεί εκτός δεοντολογίας και επιπλέον εκτός νομιμότητας. Για τους ισχυρισμούς που αφορούν στην παραβίαση της νομιμότητας από το δημοσιογραφικό σας λόγο του συγκεκριμένου λιβελογραφήματος θα πρέπει να έχετε υπομονή μέχρι τη δικάσιμο που θα σας γνωστοποιηθεί.

Για τους ισχυρισμούς που αφορούν στην παραβίαση από το κατάπτυστο κείμενο της φυλλάδας σας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, συγκρατείστε επί του παρόντος ότι από τη διάταξη του πρώτου άρθρου ο Κώδικας Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος όπως δημοσιεύεται από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταδεικνύει την ανεπάρκειά σας με δεοντολογικά κριτήρια γι’ αυτό που κάνετε – ή προσπαθείτε ματαίως να κάνετε – με τα έντυπα μαϊμουδίσματα της φυλλάδας σας.

Ο εν λόγω κώδικας σας επιτάσσει να θεωρείτε «προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό σας [sic ως δημοσιογράφος] τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών».

Φαίνεται, όμως, από τα εν λόγω γραφόμενά σας ότι εσείς δεν αισθάνεστε ούτε αξιολογείτε ορθά τίποτα από τα παραπάνω.

Τουναντίον, προσβάλλετε την κοινωνία της Κηφισιάς με την κυκλοφορία κατάπτυστων λιβελογραφημάτων που σκοπό έχουν να προσβάλλουν την προσωπικότητα αυτού που δεν είναι αρεστός είτε σ’ εσάς είτε σ’ αυτούς με τους οποίους συγχρωτίζεστε και τους οποίους εξυπηρετείτε δημοσιεύοντας συντακτικά απορρίμματα ως δήθεν τεκμηριωμένες δημοσιογραφικές σκέψεις.

Μαρίνος Παπαδόπουλος-Δικηγόρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here