ΕΚΤΑΚΤΟ Ένταλμα σύλληψης για τον Χ. Γεωργιάδη από τις Κυπριακές αρχές για ποινική υπόθεση!

0
223

Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, μετά τις ποινικές υποθέσεις που άνοιξαν εναντίον του, οι πρώην υπάλληλοι των Κυπριακών αερογραμμών.

Για πρώτη φορά εκδίδεται ένταλμά εναντίον εν ενεργεία υπουργού της Δημοκρατίας. Ο μόνος τρόπος για να μην εκτελεστεί το ένταλμα είναι να εξαγοραστεί από τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη.

Όπως γράφει το Livenews, ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει να καταβάλει τα ποσά από το ταμείο προνοίας τα οποία η κυβέρνηση θεωρεί ως χαριστικές αποζημιώσεις και ζητά την υπογραφή ενός εγγράφου με το οποίο οι πρώην εργαζόμενοι στις ΚΑ θα παραιτούνται οποιαδήποτε άλλης απαίτησης έχουν ή πιθανόν να έχουν στο μέλλον από την εταιρεία και κράτος.

Ήταν ορισμένες οι δύο ποινικές υποθέσεις που καταχωρήθηκαν μεταξύ άλλων και εναντίον του ΥΠΟΙΚ αναφορικά με την καταβολή του Ταμείου Προνοίας των πρώην εργαζομένων ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο κ. Γεωργιάδης επρόκειτο να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 8/10/15, εντούτοις η υπεράσπιση επικαλέστηκε λάθος επίδοση και έτσι η υπόθεση ορίστηκε εκ νέου για 21/10/15.

Αυτή τη φορά ο υπουργός Οικονομικών παρέλαβε προσωπικά τις επιδόσεις των ποινικών υποθέσεων, εντούτοις ούτε ο ίδιος φρόντισε να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου, αλλά ούτε και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο της Δημοκρατίας.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 10/11/2015 για εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, δηλαδή, εάν κατά την ορισμένη ημερομηνία δεν παρουσιαστεί εκ νέου ο Υπουργός, τότε το δικαστήριο ορίζει την υπόθεση για έλεγχο του εντάλματος σύλληψης, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την εκτέλεση του εντάλματος να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου και να δηλώσουν τον λόγο για τον οποίο το ένταλμα δεν εκτελείται.

Αγωγή κατά ΥΠΟΙΚ

Υπενθυμίζεται ότι πέντε πρώην αεροσυνοδοί κατέθεσαν αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, κατά των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Προνοίας, εκ των οποίων οι δύο κινήθηκαν νομικά και κατά του κ. Γεωργιάδη.

Όσων αφορά την απαίτηση των δύο πρώην αεροσυνοδών προς τον Υπουργό Οικονομικών είναι η απόσυρση της επιστολής, στην οποία διατυπώνεται η υποχρέωση του αιτητή να υπογράψει το έντυπο, προκειμένου να λάβει τα δικαιώματά του από το Ταμείο Προνοίας.

Οι δύο αεροσυνοδοί βασίζονται στο επιχείρημα ότι με την υπογραφή του εν λόγω εντύπου αυτομάτως αποποιούνται του δικαιώματος της προσφυγής εναντίον του κράτους, ως του μεγαλύτερου μετόχου των Κυπριακών Αερογραμμών, που θεωρούν και υπεύθυνο για την όλη κακή πορεία της εταιρείας, αλλά και κατά των Κυπριακών Αερογραμμών προς διεκδίκηση άλλων απαιτήσεων.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here