ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτό είναι το νέο κόμμα στα……δεξιά της ΝΔ.

0
225

Την ίδρυση κόμματος στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, έως τα τέλη του 2018, προανήγγειλε ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαράς Τάκης Μπαλτάκος.

Ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε πως ήδη βρίσκεται σε επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές και πρώην στρατιωτικούς για την στελέχωση της νέας παράταξης, σύμφωνα με την έγκυρη γερμανική εφημερίδα FAZ.

Στις συνάξεις που γίνονται κεντρική θέση έχει η αναγκαιότητα ή όχι δημιουργίας ενός αμιγώς Δεξιού Κόμματος που θα στεγάσει δυνάμεις που κινούνται είτε εντός αλλά και εκτός ΝΔ.

Επίσης αυτό το κόμμα μπορεί να αποτελέσει την πολιτική ομπρέλα συμπόρευσης και άλλων παραγόντων που έχουν ήδη ιδρύσει πολιτικούς φορείς ή μικρά κόμματα όπως π.χ.

-Φαήλος Κρανιδιώτης (Νέα Δεξιά)

-Νίκος Νικολόπουλος (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα)

-Κυριάκος Βελόπουλος (Ελληνική Λύση)

-Βασίλης Καπερνάρος (πρώην ΑΝΕΛ)

-Γιώργος Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ)

-Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος ( πρωταγωνιστής αντί-μακεδονικών συλλαλητηρίων)

«Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει Δεξιό Κόμμα», είπε ο κ. Μπαλτάκος, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία, αποσαφηνίζοντας όμως ότι δεν θα υπάρχει σχέση με την Χρυσή Αυγή.

Παρομοίασε το υπό σύσταση κόμμα με «υποβρύχιο», δηλαδή ένα όπλο που δεν είναι ορατό μεν αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά.

Ο κ. Μπαλτάκος δεν διευκρίνισε ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την αρχηγεία του κόμματος. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν ενδιαφέρεται. Μένει βέβαια να φανεί εάν ο Φράγκος θα επιμείνει μέχρι τέλους να αντιστέκεται στις πιέσεις για να ηγηθεί του σχήματος.

Είπε επίσης, πως το όνομα του νέου φορέα έχει ήδη επιλεγεί αλλά δεν θέλησε να το αποκαλύψει. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ίδρυσης της παράταξης, είπε πως δεν πρέπει να γίνει πολύ πριν τις εκλογές, καθώς αυτό θα οδηγούσε σε πανωλεθρία. 

Υ.Γ. Οι επαφές είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ίδρυση του εν λόγω νέου Δεξιού Κόμματος στην σκιά των κινήσεων που κάνουν ήδη στελέχη πιο κεντρώα, όπως οι κ.κ. Ευάγγελος Αντώναρος, Κατερίνα Παπακώστα, Νίκος Καραχάλιος κ.α. για την δημιουργία ενός άλλου κόμματος με κεντροδεξιό προφίλ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here