ΕΚΤΑΚΤΟ: Δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες! Διακόπηκαν οι συνομιλίες!

0
211

Αποφασισμένη η ελληνική κυβέρνηση να προστατέψει τον ελληνικό λαό από τα μέτρα καταστροφής που θέλουν να του επιβάλλουν οι δανειστές, αποχώρησαν οι κ.κ. Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Παππάς από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες με τις συνομιλίες να διακόπτονται αιφνιδίως, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής 14/06/2015 (ώρα Ελλάδος) με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες.

Κατά πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα, μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχιουν ακόμα τεράστιες διαφορές.

Νωρίτερα διαρροές από το Μαξίμου σημείωναν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει τις προτάσεις της έγκαιρα (01/06/2015), όπως και δύο επεξεργασμένα κείμενα που αφορούν την βιωσιμότητα του χρέους και το δημοσιονομικό κενό, ανέφεραν λίγο νωρίτερα κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι η Ελληνική αντιπροσωπεία, μάλιστα, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες – δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει, σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα.

Κανένα υφεσιακό μέτρο που θα υπονομεύει την ανάπτυξη -το πείραμα αρκετά κράτησε, τονίζουν οι ίδιες πηγές και σημειώνουν ότι το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δις ευρώ το χρόνο! Και άλλο ένα 1% (ακόμα, δηλαδή, 1,8 δις ευρώ) από την αύξηση του ΦΠΑ!

Μέτρα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους και αποδεδειγμένα οδηγούν σε νέο κύκλο ύφεσης.

Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη της αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

Το μήνυμα σε όσους εκτός και εντός Ελλάδας ήλπιζαν ή αποσκοπούσαν σε τυχόν ενδοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στις κόκκινες γραμμές πέρασε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο και πλέον η «μπάλα» είναι στο γήπεδο των δανειστών ή συμφωνία με βιώσιμη λύση χωρίς εξωφρενικές και παράλογες απαιτήσεις από μια οικονομία και μια χώρα που βρίσκεται στο βούρκο της λιτότητας του μνημονίου 5 χρόνια τώρα ή ρήξη με ότι αυτό συνεπάγεται για την παγκόσμια οικονομία….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here