SUPER ALERT: Η Ρωσία κόβει το Φυσικό Αέριο και στην Ελλάδα;; Το έκοψε ήδη σε Πολωνία και Βουλγαρία-Μόνο η Τουρκία γλιτώνει.

0
327

Απόφαση-Κεραυνός από Μόσχα…

«Τραινάκι του τρόμου» οι τιμές-Αναστάτωση στα διεθνή Χρηματιστήρια…

Το ενεργειακό χάος που προκάλεσαν οι κυρώσεις των ΗΠΑ, Καναδά και ΕΕ στην Ρωσία και οι αντί-κυρώσεις της Μόσχας, θα είναι δυστυχώς πλέον πραγματικότητα και για την Ελλάδα τις επόμενες ώρες.

Πηγές της Μόσχας στο «defencenet.ru» αναφέρουν ότι:

«Είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί η διακοπή της ροής Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα. Ήδη διακόπτετε η ροή Φυσικού Αερίου στην Βουλγαρία από τον Turkish Stream. Μόνο η Τουρκία εξαιρείται από την διακοπή της ροής Φυσικού Αερίου, γιατί δεν συμμετέχει στις κυρώσεις».

Έτσι μετά την Πολωνία, η Βουλγαρία έγινε ήδη η πρώτη χώρα που διακόπτεται η ροή Φυσικού Αερίου και η Ελλάδα, ακολουθεί αμέσως μετά.

H Κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να καταθέσει στον λογαριασμό που της υποδείχθηκε από την Μόσχα την οφειλή της σε Φυσικό Αέριο γιατί αυτομάτως θα μετατρέπονταν σε ρούβλια και προτιμά να μείνει η Ελλάδα χωρίς Φυσικό Αέριο για να μην «κακοκαρδίσει» τις ΗΠΑ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Η Ελλάδα, έχει απόθεμα για 20 ημέρες ακόμα, σύμφωνα με τις Κυβερνητικές πηγές (αν λένε την αλήθεια).

Έπειτα το Φυσικό Αέριο τελειώνει και βέβαια, οι ροές από Αζερμπαϊτζάν και η διά θαλάσσης μεταφορά από τις ΗΠΑ Φυσικού Αερίου από σχιστολιθικά πετρώματα δεν φτάνουν «ούτε κατά διάνοια»: Καλύπτουν μόνο 20% των Ελληνικών ενεργειακών αναγκών σε Φυσικό Αέριο.

Δεν είναι θέμα κόστους πλέον. Είναι θέμα ανυπαρξίας του «γαλάζιου χρυσού»

Η Πολωνική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου αναφέρει ότι θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι η διακοπή της συνιστά αθέτηση των όρων της σύμβασης.

Ακολουθούν, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία κλπ. Μόνο η Τουρκία που δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσία, θα διαφύγει του ενεργειακού «Αρμαγεδδών».

Κυριολεκτικά «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:  Η Gazprom κλείνει την στρόφιγγα και στην Βουλγαρία: Διακοπή Φυσικού Αερίου από την Τετάρτη 27/04/22.

Η Ρωσική Gazprom ενημέρωσε τη Βουλγαρική κρατική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Bulgargaz για την διακοπή της παροχής Φυσικού Αερίου από την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας.

Το Βουλγαρικό Υπουργείο αναφέρει έχει λάβει μέτρα για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων σε ότι αφορά τις προμήθειες Φυσικού Αερίου και τη διαχείριση της κατάστασης.

Υπογραμμίζει ότι στην παρούσα φάση δεν απαιτούνται περιορισμοί στην κατανάλωση Φυσικού Αερίου στη Βουλγαρία, η οποία καλύπτει πάνω από το 90% των αναγκών της με τις εισαγωγές από την Gazprom.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρωσικός ενεργειακός κολοσσός είχε ενημερώσει την Πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και Φυσικού Αερίου PGNiG ότι διακόπτει την προμήθεια Φυσικού Αερίου μέσω του αγωγού Yamal από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη 27/04/22.

Πηγή  Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ Σόφια, Βουλγαρία

Υ.Γ. Gazprom: Έκλεισαν οι στρόφιγγες φυσικού αερίου σε Βουλγαρία και Πολωνία.

Gazprom: Έκλεισαν οι στρόφιγγες φυσικού αερίου σε Βουλγαρία και Πολωνία | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η Ρωσική Gazprom επιβεβαίωσε σήμερα την αναστολή των παραδόσεων φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία λόγω άρνησης πληρωμής σε ρούβλια.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Υ.Γ.1. Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το Φυσικό Αέριο.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το φυσικό αέριο

Η υλοποίηση της απειλής της Gazprom ότι η ροή του Ρωσικού Φυσικού Αερίου θα σταματά στις χώρες που δεν πληρώνουν τη Μόσχα σε ρούβλια, τις «μη φιλικές», όπως τις έχει χαρακτηρίσει η Ρωσία, έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΕ, ιδίως μετά το σημερινό κλείσιμο της στρόφιγγας σε Πολωνία και Βουλγαρία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απορρίψει την περίπτωση πληρωμής σε ρούβλια, αλλά τώρα που οι προθεσμίες πληρωμών αρχίζουν να λήγουν, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να αποφασίσουν αν θα αποδεχτούν τους όρους του Πούτιν ή θα χάσουν κρίσιμες προμήθειες.

Μέσα σε αυτές τις κυβερνήσεις είναι και η Ελληνική και όπως έγινε γνωστό, στις 15:30 θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εκεί θα εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και αναμένεται να καθοριστεί η στρατηγική που δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να…μείνει από Φυσικό Αέριο.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του Κιρίλ Πετκόφ σήμερα το πρωί. Συζήτησαν για τις νέες εξελίξεις και υπήρξε Ελληνική διαβεβαίωση ότι η Αθήνα θα βοηθήσει τη Βουλγαρία στον ενεργειακό τομέα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here