ΕΚΤΑΚΤΟ: Κάλεσμα για πορεία μετά την επιχείρηση καταστολής στην Κυψέλη.

0
449

Συγκέντρωση και πορεία απόψε στις 7 μ.μ. θα γίνει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, μετά την επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον των κατοίκων που βρίσκονταν εκεί. Το κάλεσμα κάνουν συλλογικότητες της Κυψέλης οι οποίες τονίζουν ότι οι ανησυχίες για τη δημόσια υγεία χρησιμοποιούνται ως πρόφαση για την καταπάτηση του δημόσιου χώρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, η πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι πλατεία-γειτονιά, όπου πάντα συγκεντρώνεται πολύ κόσμος, όπου όλοι είναι γνωστοί μεταξύ τους και ο κόσμος, κάτοικοι, οικογένειες με παιδιά και παρέες περνούν πολύ χρόνο εκεί.

Στην πλατεία μετά τις 10 το βράδυ είχε γίνει μια συγκέντρωση συλλογικοτήτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και του φεμινιστικού χώρου, η οποία είχε λήξει πολύ πριν από την επέμβαση της αστυνομίας και ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, μία διμοιρία των ΜΑΤ και τουλάχιστον 20 μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ προχώρησαν τη νύχτα σε έφοδο, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκονταν κάτοικοι της περιοχής, οι περισσότεροι από τους οποίους νέοι.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και 37 προσαγωγές από τις οποίες οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ παριστάμενοι στην πλατεία και κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί τραμπούκισαν και τραυμάτισαν πολίτες στα γύρω στενά. Η επίθεση της αστυνομίας έγινε αφού τα φώτα της πλατείας έσβησαν.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here