ΕΚΤΑΚΤΟ: Μέσω της Λέρου μπήκε στην Ευρώπη ένας από τους βομβιστές του Παρισιού!

0
178

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το συριακό διαβατήριο που εντοπίστηκε κοντά στη σορό ενός εκ των δραστών στη γαλλική πρωτεύουσα ανήκε σε άνδρα 25 ετών με όνομα Almohammad που ταυτοποιήθηκε ως πρόσφυγας στη Λέρο, στις 3 Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου 40 μέρες πριν τα χτυπήματα.

Μέσω της Ελλάδας φαίνεται πως μπήκε στην Ευρώπη ένας από τους οκτώ δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων που αιματοκύλισαν το Παρίσι, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 128 ανθρώπων.

Οι επιθέσεις, που χαρακτηρίστηκαν από εντυπωσιακό βαθμό συντονισμού, έγιναν περίπου 40 μέρες μετά την άφιξη του εν λόγω άνδρα στις ελληνικές ακτές, γεγονός που εγείρει σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται να προμελετημένο ταξίδι με τρομοκρατικό σκοπό.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, κάνοντας λόγο για αντίποινα για τις επιδρομές της γαλλικής Αεροπορίας στη Μέση Ανατολή. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, το ΙΚ σημείωσε πως η Γαλλία αποτελεί κορυφαίο στόχο και σημείωσε με νόημα: «Αυτή η επίθεση δεν είναι παρά μόνο η αρχή, και μια προειδοποίηση».

Οι γαλλικές Αρχές έχουν ζητήσει στοιχεία και για τις κινήσεις ενός δεύτερου προσώπου, πιθανώς δράστη, που επίσης ενδέχεται να εισήλθε στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας.

Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή ενώπιον της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι ισλαμιστές, με περισσότερους από 800.000 ανθρώπους να έχουν φτάσει στη Γηραιά Ήπειρο μέσα στους πρώτους 10 μήνες του 2015.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε να μην συνδέεται η προσφυγική κρίση με τις επιθέσεις, θέση που ενστερνίστηκε με δηλώσεις του και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here