ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα ανοιχτά της Ικαρίας;;

0
434

Εκτός ελέγχου και πραγματικότητας η Τουρκία – Ο Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» που φέρονται να ύψωσαν στις 13 Απριλίου νεαροί από τους Φούρνους.

Σε μια άκρως προκλητική δήλωση προχώρησε τη Δευτέρα (16/04/2018) ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος υποστήριξε ότι δυνάμεις της τουρκικής ακτοφυλακής κατέβασαν ελληνική σημαία που φέρονται να είχαν υψώσει προ ημερών στο νησί Ανθρωποφάγος (σ.σ. Ανθρωποφάς) τρεις νεαροί Έλληνες.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πάντως, σημειώνουν ότι δεν έχει καταγραφεί καμία τέτοια κίνηση και δεν καταλαβαίνουν σε ποιο περιστατικό αναφέρεται ο κ. Γιλντιρίμ. Σημειώνουν, πάντως, ότι διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να δώσει την απαραίτητη απάντηση σε καταστάσεις ντε φάκτο που πρόκειται να γίνουν. Δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Όπως γνωρίζετε πότε πότε η γείτονάς μας Ελλάδα κάνει κάποιες δραστηριότητες οι οποίες αυξάνουν την ένταση στη θάλασσα του Αιγαίου. Τον τελευταίο καιρό προκαλεί την προσοχή ότι έχουν αυξηθεί αυτές οι παραβιάσεις. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρη η ιδιοκτησία τους.
Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με εκείνες των Ιμίων.

Βλέπουμε ότι υπήρξε πρωτοβουλία στησίματος ελληνικής σημαίας στο νησί Ανθρωποφάγος (μικρό νησάκι στο νησί Φούρνοι). Οι δυνάμεις της ακτοφυλακής μας έκαναν την κατάλληλη παρέμβαση και σήκωσαν τη σημαία από εκεί. 

Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι να μείνει μακριά από προκλήσεις που αυξάνουν την ένταση και να κινείται με βάση το δίκαιο γειτονίας. Να μη θεωρεί κανείς ότι θα υποχωρήσουμε από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε την απαραίτητη απάντηση σε αυτές τις ντε φάκτο καταστάσεις που πρόκειται να γίνουν».

Θυμίζουμε ότι χθες (15/04/2018) έγινε γνωστή από τοπικά Μέσα η είδηση ότι στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, ύστερα από πρωτοβουλία τριών νεαρών υψώθηκε η γαλανόλευκη σημαία.

Οι νεαροί, όπως αναφέρει το «samos24.gr», μετέβησαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο, όπου στη συνέχεια τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα. Ο «Ανθρωποφάς» είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας.

Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών, ωστόσο στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγεται μεταξύ των 25 νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Επικοινωνήσαμε με το Δήμαρχο Φούρνων, κ. Ιωάννη Μαρούση, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι αυτή την ώρα προσπαθεί να εξακριβώσει αν βρίσκεται ακόμη στο σημείο εκείνο η ελληνική σημαία ή όχι.

{videobox}so-MJ5EzX2A{/videobox} 

Υ.Γ. Περηφάνια: Τρεις νεαροί ύψωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Ανθρωποφάς».

Υ.Γ.1. Τουρκική γκάφα: Για άλλα νησιά μιλούσε στην δήλωσή του ο Τούρκος πρωθυπουργός Μ. Γιλντιρίμ.

Υ.Γ.2. Διαψεύδει την υποστολή ελληνικής σημαίας από τούρκους κομάντος η Κυβέρνηση.

Υ.Γ.3. Δήμαρχος Φούρνων: Δεν κατέβηκε καμιά ελληνική σημαία – Έχω οπτική επαφή – Κυματίζουν κανονικά.

Υ.Γ.3. Σκηνικό Ιμίων επιχειρεί να στήσει η Άγκυρα στους Φούρνους……του Σταύρου Λυγερού.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here