ΕΚΤΑΚΤΟ-Οι Τούρκοι συνέλαβαν Δημοσιογράφο του MEGA.

0
390

Στα κρατητήρια της Αδριανούπολης κρατείται η Σοφία Καρτάλη, δημοσιογράφος του MEGA, που συνελήφθη την Κυριακή από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας με την κατηγορία ότι μπήκε σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Η Δημοσιογράφος αναμένεται από ώρα σε ώρα να οδηγηθεί στα δικαστήρια της πόλης για να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Την υπόθεση παρακολουθούν οι Ελληνικές Διπλωματικές Αρχές, οι οποίες όρισαν από την πρώτη στιγμή δικηγόρο στο πλευρό της Ελληνίδας δημοσιογράφου.

Είναι η δεύτερη δημοσιογράφος που συλλαμβάνουν με την ίδια κατηγορία οι Τούρκοι, καθώς είχε προηγηθεί προχθές η σύλληψη της δημοσιογράφου, Μαρίας Ζαχαράκη του τηλεοπτικού σταθμού Open TV.

Καταγγελία της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών: Τούρκοι συλλαμβάνουν Δημοσιογράφους στον Έβρο.

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα. Μετά το άνοιγμα των συνόρων για τις προσφυγικές ροές, που έχουν προκαλέσει τεταμένη κατάσταση στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου, η τουρκική κυβέρνηση συλλαμβάνει και δημοσιογράφους που προσπαθούν να καταγράψουν τα γεγονότα.

Όπως έγινε γνωστό έως τώρα έχουν συλληφθεί εννέα Δημοσιογράφοι, εκ των οποίων δύο είναι Ελληνίδες του «Open TV» και «MEGA TV», από την τουρκική πλευρά.

Με ανάρτησή της στο Twitter η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στην Τουρκία καταγγέλλει πως στην ίδια περιοχή εργάζονται και Τούρκοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι όμως δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα με τους ξένους.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της αναφέρεται:

Καταδικάζουμε τη σύλληψη ξένων ανταποκριτών σε στρατιωτικά σημεία, ενώ εργαζόμενοι τουρκικών μέσων στα ίδια σημεία δεν συλλαμβάνονται. Το επιχείρημα πως πρόκειται για «σημείο υψηλής ασφαλείας» μοιάζει κάπως προκατειλημμένο δεδομένου του ότι έχουν επίσης συλληφθεί Τούρκοι που εργάζονται σε ξένα μέσα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις εθνικότητες των συλληφθέντων. Κατά πηγές, μεταξύ αυτών είναι και ένας Βρετανός ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ta nea

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here