ΕΚΤΑΚΤΟ-Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι μετά τις δηλώσεις Βρούτση πως τα εισοδήματα των πολιτών θα μειωθούν και η ανεργία θα ανέβει.

0
696

Η κρίση που βιώνει η Ελληνική Οικονομία και η Ευρώπη είναι πρωτοφανής και δεν έχει καμία σχέση με κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι η Ελληνική Οικονομία περνάει σε ύφεση, σημαίνει ότι θα μειωθούν τα εισοδήματα των Ελλήνων, λυπάμαι που το λέω αλλά πρέπει να πω την πραγματικότητα και τρίτον η ανεργία θα ανέβει.

Υ.Γ. Έξαλλος ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής με τις παρατηρήσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Έξαλλος ο Τάκης Χατζής στις παρατηρήσεις που έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» (Alpha) στριμώχτηκε από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και ειδικά για τη δεκαπενθήμερη εργασία και τη μείωση κατά 50% του μισθού των εργαζομένων.

«Δεν απαντάτε κύριε υπουργέ. Ο δημοσιογράφος μεταφέρει τον προβληματισμό του κόσμου. Δεν θα μου πείτε εσείς πως θα κάνω την δουλειά μου.  Το υπουργείο Εργασίας θα βγάλει τώρα και “νότα” πως θα ρωτάει ο δημοσιογράφος; Μπορώ να κάνω κριτική και να σχολιάζω ό,τι θέλω».

Ο υπουργός Εργασίας δεν απάντησε στην ερώτηση του Ν. Μονεμβασιώτη για το αν ανάλογα με τους μισθούς που θα μειωθούν κατά 50% θα υπάρξει αντίστοιχη μείωση για τις άλλες υποχρεώσεις (κόστος αγαθών, σούπερ μάρκετ, φαρμάκων, λογαριασμοί οργανισμών κοινής ωφελείας, ενοίκια). Είπε αόριστα και γενικά ότι έχει ληφθεί μέριμνα υπέρ των εργαζομένων…

Κατά τα άλλα επανέλαβε τη γνωστή καραμέλα περί διατήρησης των θέσεων εργασίας και τις μη απολύσεις:

«Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν κενά. Δεν νομοθετώ σε κανονικές συνθήκες. Το μέτρο της δεκαπενθήμερης εργασίας αναστέλλει ένα άλλο μέτρο: να βάλει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό ή να κάνει ομαδικές απολύσεις. Είναι για έναν ή δύο μήνες. Όταν τελειώσει η κρίση, θα καταργηθούν, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Καμία επιχείρηση δεν κάνει συμβόλαιο δια βίου συμβίωσης. Πάντα αλλάζουν οι εργαζόμενοι. Άρα το εκ περιτροπής είναι έκτακτο, προϋπάρχει στο εργατικό δίκαιο, κι έρχεται ως μέτρο σωτηρία των θέσεων εργασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here