ΕΚΤΑΚΤΟ:Στέλνουμε ναυτική αρμάδα στη Κύπρο!

0
216

Η Τουρκία ξεκινά γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ο Στόλος μας θα προστατέψει τη Μεγαλόνησο.

Λήφθηκε ήδη απόφαση να σταλεί ναυτική αρμάδα στην Κύπρο η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την τουρκική «Ασπίδα της Μεσογείου».

Η ΕΥΠ ενημέρωσε ότι σε επίπεδο στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας η απόφαση έχει προαποφασιστεί εδώ και μήνες.

Η Άγκυρα θα κλιμακώσει τις πιέσεις της στην περιοχή, αποστέλλοντας πλατφόρμα για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η πλατφόρμα εξόρυξης θα αποσταλεί στο οικόπεδο 6 προς τα τέλη του Ιουνίου, προκειμένου να «κατοχυρώσει» στην πράξη τις παράνομες διεκδικήσεις της.

Η Αθήνα εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή τις πληροφορίες, καθώς μία τέτοια κίνηση θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά σε διπλωματικό επίπεδο – όπως ήδη έχει συζητηθεί – αλλά και με αποστολή πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

«Καταλαβαίνουν όλοι ότι μία τέτοια ενέργεια δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη», σημειώνει χαρακτηριστικά μιλώντας στις «Ειδήσεις» ανώτερη πηγή του υπουργείου Άμυνας, ενώ ο Πάνος Καμμένος, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επεσήμανε πως «το υπουργείο και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην αναθεώρηση των στρατηγικών σχεδιασμών ανάλογα με τις εξελίξεις και σε σχέση με την προκλητικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία».

Περισσότερα ΕΔΩ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here