ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό ερευνητικό σκάφος σε Ελληνικά ύδατα – Το παρακολουθεί η Φ/Γ «Νικηφόρος Φωκάς».

0
557

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος  «Oruc Reis» έχει εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα και η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» του Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε από την Κάρπαθο όπου βρισκόταν και έσπευσε στην περιοχή όπου έχει γίνει η παραβίαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σκάφος βρίσκεται περίπου 200 χλμ. νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου.

Πάντως, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος συνοδεύεται από δυο πλοία ανεφοδιασμού και όχι πολεμικά.

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παρασύρθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Το «Newsbomb.gr» επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ, Αντισυνταγματάρχη κ. Ασλάνη Σπυρίδωνα, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι όντως το Oruc Reis έχει εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα:

«Βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς και εκτιμούμε ότι η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού έχει γίνει λόγω καιρού», επισημαίνει ο κ. Ασλάνης.

Ερωτηθείς αν το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από πολεμική πλοία, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως το πιο κοντινό πολεμικό σκάφος της Τουρκίας βρίσκεται περίπου 50 ναυτικά μίλια μακριά από το «Oruc Reis».

«Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από το Καστελλόριζο. Παρακολουθούμε κάθε του κίνηση. Εκτιμούμε ότι για την είσοδό του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ευθύνονται οι καιρικές συνθήκες. Θα δούμε τις επόμενες ώρες πώς θα κινηθεί και θα προχωρήσουμε στις ανάλογες ενέργειες. Δεν ανησυχούμε, είμαστε σε ετοιμότητα»...επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ.

Υ.Γ. Η Τουρκία «τεστάρει» τις αντιδράσεις της Ελλάδας με το «Oruc Reis»…εκτιμά ο Κωνσταντίνος Φίλης.

Βάσιμο θεωρεί το σενάριο να «τεστάρει» η Τουρκία την ελληνική αντίδραση στέλνοντας τη φρεγάτα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here