ΕΚΤΑΚΤΟ: Όπισθεν για την απλή αναλογική με εντολή Τσίπρα!

0
227

Δύσκολη έως αδύνατη υπόθεση αποδεικνύεται η καθιέρωση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση. Από ότι φαίνεται και από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη με το Δ.Σ της ΚΕΔΕ, η κυβέρνηση υπαναχωρεί και αναζητεί ένα σύστημα που δεν θα δημιουργεί προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «airetos.gr» ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας έχει πειστεί από αξιόλογα στελέχη της αυτοδιοίκησης και ανθρώπους που ασχολούνται πολλά χρόνια με το χώρο, ότι η απλή αναλογική δεν είναι ένα σύστημα εφαρμόσιμο στην αυτοδιοίκηση και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών και στη διοίκηση των δήμων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Κυβέρνηση αναζητεί ένα διαφοροποιημένο εκλογικό σύστημα, πολύ πιο αναλογικό από το ήδη υπάρχον, το όποιο όμως θα αναδεικνύει ισχυρές δημοτικές αρχές. Δηλαδή ένα εκλογικό σύστημα περισσότερο αναλογικό αλλά ενισχυμένο με ένα μικρό bonus!……

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε στις 25/01/2018 στους δημάρχους την πρόθεση της κυβέρνησης για μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως είχε πει 23/01/2018 ο Υπουργός Εσωτερικών στον Realfm: 

«Αυτό που έχουμε καταρχήν συμφωνήσει στο πλαίσιο της κυβέρνησης και θα αποτυπωθεί στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με τις αλλαγές του «Καλλικράτη», είναι η μετάθεση για λίγους μήνες, τις ημερομηνίας των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, να πάει δηλαδή το Φθινόπωρο αντί για τον Μάιο του 2019, είναι κάτι που ζητά και ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης και να γίνεται η ανάληψη καθηκόντων, πια, των νέων αιρετών, από τον πρώτο μήνα του επόμενου».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here