Εκτοξεύονται οι παραδόσεις Φυσικού Αερίου από την Ρωσία στην Κίνα-Μειώνονται δραστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

0
281

H Ρωσική Εταιρία παραγωγής Φυσικού Αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι εφοδιάζει με Φυσικό Αέριο την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα αιτήματα των Ευρωπαίων πελατών της.

Τα αιτήματα αυτά καταγράφονται σε ποσότητες 97,2 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων (mcm) για σήμερα 1η Μαΐου, έναντι 71,7 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων Φυσικού Αερίου χθες.

Η Εταιρία ανακοίνωσε ωστόσο ότι οι παραδόσεις Φυσικού Αερίου στις χώρες της ΕΕ και την Τουρκία μειώθηκαν δραστικά το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, ενώ αυτές στην Κίνα εκτοξεύτηκαν κατά 60% μέσα σε ένα χρόνο, μέσω του αγωγού Φυσικού Αερίου Power of Siberia.

Παράλληλα, οι παραδόσεις στην εγχώρια αγορά κατέγραψαν πτώση 3,7% «κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τον Φεβρουάριο».

Η Gazprom υπογράμμισε επίσης ότι τα αποθέματα Φυσικού Αερίου στις Ευρωπαϊκές υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φτάνουν τα 6,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

«Για να επιτευχθεί ο στόχος πληρότητας 90% στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Εταιρείες θα πρέπει να αντλήσουν επιπλέον 56 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου»…προσθέτει ο Ρωσικός ενεργειακός γίγαντας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here