Ελεεινές και Απαράδεκτες Καταστάσεις! Ψάχνουν να συλλάβουν τον Κώστα Βαξεβάνη «Διότι δεν συμμορφώθηκε»!

0
311

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αστυνομία.

Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ, η οποίοι πριν δύο ημέρες, είχαν στείλει εξώδικο στο Documento, γιατί δημοσίευε καταγγελίες πολιτών ότι βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ.

Τις καταγγελίες είχαν δημοσιεύσει δεκάδες sites, αλλά οι 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ που κανένας δεν κατονόμασε αλλά οι ίδιοι αυτό-προσδιορίστηκαν ως βασανιστές, έστειλαν εξώδικα μόνο στο Documento  και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Το Documento δημοσίευσε την πρωτοφανή κίνηση των αστυνομικών να στραφούν νομικά εναντίον δημοσιογράφων που κάνουν το αυτονόητο, να ζητούν δηλαδή εξηγήσεις για τις καταγγελίες, μαζί με την πρώτη σελίδα του εξωδίκου που περιλάμβανε τα ονόματα των αστυνομικών. Η δημοσιοποίηση της προκλητικής κίνησης δημιούργησε θόρυβο όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στο εσωτερικό της Αστυνομίας.

Το βράδυ του Σαββάτου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, έμαθε από δημοσιεύματα ότι καταζητείται γιατί οι αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, γιατί δηλαδή το  Documento  δημοσίευσε τα ονόματά τους.

Είναι ανήκουστο, να στέλνουν κάποιοι εξώδικο σε εφημερίδα για να δημοσιευθεί, αλλά το όνομα αυτών που το στέλνουν να θεωρείται προσωπικό δεδομένο.

Αν δηλαδή το Documento θεωρούσε πως έπρεπε να αποκαταστήσει τα ονόματα όσων υποτίθεται ότι εθίγησαν, τι θα δημοσίευε; Θα ήταν προσωπικό δεδομένο;

Είναι βέβαιο πως βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτοφανείς καταστάσεις αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας και ενός κράτους που βρίσκεται σε συνεχή ώσμωση και σχέση με το παρακράτος.

Ακόμη και αστυνομικοί επιπέδου παλιού μοίραρχου της Ασφάλειας που επιθυμεί ο κύριος Χρυσοχοΐδης, γνωρίζουν πως η μήνυση αυτή δεν έχει κανένα πραγματικό νομικό έρεισμα. Το κράτος όμως που δομεί ο κύριος Μητσοτάκης έχει ως στηρίγματα τους τύπους που θέλουν την Αστυνομία μοχλό της παραεξουσίας.

Ο «Νόμος και η Τάξη» που ονειρεύεται θέλει τους δημοσιογράφους στο αυτόφωρο και τους πολίτες στα νοσοκομεία. Όχι για να θεραπευτούν από τον κορωνοϊό (όσοι έχουν πεθαίνουν δια-σωληνωμένοι στους διαδρόμους όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει  την Κυριακή στο Documento) αλλά για να σωθούν από τους τραυματισμούς που έχουν δημιουργήσει οι πραιτοριανοί του Χρυσοχοΐδη.

Η χώρα μπαίνει σε επικίνδυνο δρόμο. Όποιος πιστεύει πως πρόκειται για πρωτοβουλία κάποιων βασιλικότερων του βασιλέως που απλώς δίνουν εξετάσεις «εθνικοφροσύνης» στην «υπηρεσία», είναι αφελείς. Το καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πλήρη την ευθύνη για όσα συμβαίνουν και το γενικό πρόσταγμα.

Θα το πούμε για μία ακόμη φορά: Στόχος δεν είναι το  Documento. Το Documento  είναι η αρχή. Στόχος είναι κάθε ελεύθερη, ανεξάρτητη ή διαφορετική φωνή.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ντοκουμέντο Αστυνομικής βαρβαρότητας σε καφετέρια στο Γαλάτσι.

Ήταν 1η Νοεμβρίου του 2020. Η κυβέρνηση νόμιζε ακόμη ότι είχε πετύχει να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία και είχε στρέψει την προσοχή της για ακόμη μια φορά στο πως θα καταστείλει τις όποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με το βλέμμα και στην τότε σύγκρουση για την πορεία του Πολυτεχνείου.

Στην περιοχή της Λαμπρινής πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία, την οποία οι δυνάμεις κρούσης του Χρυσοχοΐδη διέλυσαν απρόκλητα και με βίαιο τρόπο.

Ακολούθησε, όμως, ακόμη ένα όργιο καταστολής με δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ σε καφετέρια, χτυπώντας αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους, ενώ δεν δίστασαν να πνίξουν το σημείο με χημικά, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν εκεί οι θαμώνες της καφετέριας, αλλά και μωρά και μικρά παιδιά.

Τις τότε καταγγελίες έρχεται να επιβεβαιώσει με εμφατικό τρόπο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει η ιστοσελίδα News247, στο οποίο καταγράφεται ξεκάθαρα η μανία με την οποία οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν χωρίς προφανή λόγο τόσο σε διαδηλωτές που είχαν βρεθεί στο σημείο χωρίς να προκαλούν και να κινούνται επιθετικά προς τα ΜΑΤ όσο και σε θαμώνες της καφετέριας.

Στις σκηνές χάους που καταγράφονται εμφανίζεται αστυνομικός να πνίγει το σημείο με χημικά, ενώ φαίνονται οικογένειες με μωρά, κούνιες, αλλά και μια μητέρα με ένα μικρό κορίτσι να προσπαθούν να γλιτώσουν από το μένος των αστυνομικών.

Το αποκαλυπτικό βίντεο…

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. κατά την προσφιλή της συνήθεια είχε εκδώσει τότε ανακοίνωση αρνούμενη τις όποιες κατηγορίες και ισχυριζόμενη ότι ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, κάτι που διαψεύδεται πανηγυρικά από το βίντεο του News247. Καμία αναφορά, βέβαια, δεν είχε κάνει η ΕΛ.ΑΣ. στην παρουσία κατοίκων της περιοχής και μικρών παιδιών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μάλιστα, είχε φτάσει τότε στο σημείο να δηλώσει σε ανακοίνωσή του ότι «οι  αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα».

Λίγους μήνες μετά, όπως είδαμε την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προχώρησε το συγκεκριμένο δόγμα ένα βήμα παραπέρα ισχυριζόμενος ότι τα social media…βλάπτουν τη Δημοκρατία.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει τότε σε 13 συλλήψεις, με όλους φέρουν σημάδια από το ξύλο των ΜΑΤ στο σώμα, τα χέρια και τα πόδια, ενώ μια κοπέλα νοσηλεύτηκε για κάποιες ημέρες στον «Ευαγγελισμό».

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι για βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, στάση, παράνομη οπλοφορία, άρνηση δακτυλοσκόπησης και παραβίαση μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Χρυσοχοΐδης βάζει αστυνομικούς να μηνύσουν τον Κώστα Βαξεβάνη.

Με ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καταγγέλλει την  τακτική της κυβέρνησης, που έβαλε αστυνομικούς να μηνύσουν τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, που δημοσίευσε στo Documento επώνυμες καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here