«Ελεύθεροι Δρόμοι» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

0
360

Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου 2013, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, στη Νέα Φιλαδέλφεια, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Ελεύθεροι Δρόμοι» και συντονιστές ήταν η Ευτυχία Παπαλουκά, ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω και ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, οργανωτικός Γραμματέας Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Η αίθουσα στο ισόγειο του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς γέμισε από μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, φίλους και συναγωνιστές από άλλους πολιτικούς χώρους, ενδιαφερόμενους πολίτες και κατοίκους της περιοχής.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Χάρης Τομπούλογλου, αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Καλημέρα Όμορφη Πόλη», ο Παντελής Γρετζελιάς, πρώην Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφεια και Δημοτικός Σύμβουλος, ο Χρήστος Δημακόπουλος, ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, η Βάλια Ματσουκά, Δημοτική Σύμβουλος και ο Άρης Βασιλόπουλος εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Πολιτών», ο Σπύρος Γραμμένος Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, ο Χρήστος Τριανταφύλλου πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, ο αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ Σπύρος Καβακόπουλος και ο πρόεδρος της Pulse RC Γιώργος Αράπογλου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Ευτυχία Παπαλουκά παρουσίασε στο ακροατήριο, με τη χρήση power point, ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης των Εθνικών μας δρόμων και τις Κοινοπραξίες. Βασιζόμενη σε οικονομικά και νομικά στοιχεία τόνισε την αδικία και την πολιτική ανηθικότητα που χαρακτηρίζει την επιβολή πληρωμής διοδίων στο λαό.

Επίσης φάνηκε πως πίσω από τις συμβάσεις παραχώρησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκονται οι ίδιες εταιρίες και τα ίδια φυσικά πρόσωπα που καρπώνονται από το υστέρημα του λαϊκού κόσμου που φτωχοποιείται.

Το λόγο έλαβε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Τόνισε την ανάγκη ενότητας και αλληλεγγύης των δυνάμεων που δρουν προς όφελος του λαού και αντιμάχονται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Αναφέρθηκε, εκτός των άλλων και στις διώξεις, τόσο εις βάρος του ιδίου, όσο και εις βάρος άλλων συναγωνιστών και πολιτών που αγωνίζονται για την προάσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Στη συνέχεια, στο βήμα προσήλθε ο Κώστας Παπαδάκης, εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δικηγόρος, με ειδικές γνώσεις στα ζητήματα των συμβάσεων παραχώρησης. Στο λόγο του, προβλήθηκε η ανάγκη πολιτικής ανυπακοής, αντίστασης, ανατροπής του συστήματος που αφαιμάζει το λαό. Τάχθηκε υπέρ της ενότητας των οργανωμένων δυνάμεων του λαού και της συστράτευσης σε ενιαίο μέτωπο.

Εκ μέρους του Ε.Πα.Μ. το λόγο πήρε ο Δημήτρης Κυπριώτης που όπως και οι προηγούμενοι ομιλητές μίλησε για την ανάγκη ενότητας και συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων. Αναφερόμενος στο Κίνημα Δεν Πληρώνω τόνισε πως δεν θα διωκόταν από τους μεγαλοεργολάβους εάν δεν ήταν η δράση του ουσιαστική.

Το λόγο πήραν επίσης ο Βασίλης Παπανικολάου, η Βαρβάρα Βολτέα και ο Αλέξανδρος Λάμαρης, δικηγόροι, μέλη της Νομικής Ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω που παρέχουν ανιδιοτελώς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και στηρίζουν το Κίνημα εμπράκτως.

Ο Βασίλης Παπανικολάου μίλησε για τις διώξεις, το ρόλο της Δικαιοσύνης και την ανάγκη διεκδικήσεων και πίεσης πολιτών και κινημάτων από τη βάση της κοινωνίας. Η Βαρβάρα Βολτέα μίλησε για την ταξική φύση της Δικαιοσύνης και ο Αλέξανδρος Λάμαρης ανέλυσε τη δίκη των Παπαδόπουλου-Λεκάκου στην Κόρινθο και εξέθεσε τα πολιτικά του συμπεράσματα.

Για την άθλια κατάσταση των αιματοβαμμένων ελληνικών δρόμων μίλησε ο Θεοδόσης Τεμζελίδης, μέλος του ΔΣ της ΛΕΜΟΤ, εκπρόσωπος της ΜΟΤΟΕ και μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Τόνισε το πόσο απαράδεχτο είναι οι πολυεθνικές να εισπράττουν διόδια από δρόμους-σκοτώστρες.

Ο Αποστόλης Αυλακιώτης, πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Μώλου Φθιώτιδας και μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, μίλησε ως αυτοκινητιστής και αναφέρθηκε σε συγκλονιστικά περιστατικά από την προσωπική του πείρα, τα οποία καταδεικνύουν τα εγκλήματα της πολιτείας σε σχέση με τις μετακινήσεις.

Τελευταίος ομιλητής ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω και μέλος ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων ΓΝ Πατησίων. Έβαλε το θέμα της καταγγελίας των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ένα γενικό πλαίσιο αγωνιστικής ανυπακοής και διεκδικήσεων και σε τομείς όπως η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία και η αυτοδιοίκηση.

Ο λόγος επίσης δόθηκε σε άλλους παριστάμενους μεταξύ των οποίων, ο Μάνος Μεγαγιάννης, Γραμματέας της Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, ο Δημήτρης Πάνου, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Πόρου και η Μαρία Λεκάκου μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Την εκδήλωση έκλεισε η Ευτυχία Παπαλουκά καλώντας σε συστράτευση και κοινό αγώνα για την προάσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here