Ελλάδα: Χώρα με πολλά μέσα ενημέρωσης, αλλά χωρίς ενημέρωση!…του Γ. Λακόπουλου.

0
784

Οι Μιντιάρχες διαμορφώνουν -πάλι- άνισα τον δημόσιο βίο και θέτουν υπό έλεγχο κόμματα και πολιτικούς.

Πριν από πολλά χρόνια ισχυρός παράγων της εποχής ρωτήθηκε αν φοβάται το ενδεχόμενο να τον καταγγείλει ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου – και απάντησε: «Και ποιος θα το μάθει;».

Το εκδοτικό σύστημα ήλεγχε τις μεγάλες εφημερίδες και οι άνθρωποί του στην ΕΣΗΕΑ θα κατέβαζαν τους διακόπτες στην ΕΡΤ.

Αυτή η κατάσταση άλλαξε με την απελευθέρωση της ραδιοτηλεόρασης και το Διαδίκτυο. Αλλά εσχάτως επιστρέφουμε στα παλιά. Η χώρα βρίσκεται σε μερική συσκότιση ενημέρωσης σε ότι αφορά το δημόσιο βίο της.

Την απόλυτη μιντιακή κυριαρχία σε βάρος του δευτέρου μεγάλου κόμματος, που ως χθες ήταν πρώτο, την διαπιστώνουν και οι γάτες- Ιμαλάϊων και μη.

Το σύστημα ενημέρωσης έχασε την φυσική ισορροπία του. Η αρχή έγινε από τη στιγμή ο ΔΟΛ αλώθηκε και συνέβη το αδιανόητο την εποχή του Λαμπράκη: άλλαξε και πολιτική κατεύθυνση.

Από πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης μετατράπηκε σε στυλοβάτη τη Δεξιάς και του Νέο-Μητσοτακισμού, αλλά και διώκτη της Αριστεράς με την οποία είχε πάντα ωσμώσεις.

Τηρουμένων των αναλογιών -παραλίγο να συμβεί το ίδιο στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ‘80 και στο χώρο της Δεξιάς.

Όταν ο Κοσκωτάς αλλοτρίωσε την Καθημερινή, που ήταν παραδοσιακά ο εκδοτικός στυλοβάτης της συντηρητικής παράταξης. Ευτυχώς αργότερα η εφημερίδα επανήλθε στη φυσική κοίτη της.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here