ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Κολοσσιαία συμφωνία για πώληση θερμικών συστημάτων όρασης στις ινδικές ένοπλες δυνάμεις από την ελληνική «Θέων Αισθητήρες»!

0
230

Η μεγαλύτερη, σε ότι αφορά το οικονομικό περιεχόμενο, εξαγωγική συμφωνία ελληνικής εταιρείας με ξένη, υπογράφηκε από την εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας – οπτικό – ηλεκτρομηχανικών συστημάτων Θέων Αισθητήρες και τον ινδικό κολοσσό ΤΑΤΑ, μια συμφωνία που σε οικονομικούς όρους αφορά κατ’ αρχήν τον διαγωνισμό ύψους 150 εκατ. ευρώ του ινδικού Στρατού για θερμικές διόπτρες και μονόκυαλα, αλλά και οπτικοηλεκτρονικά συστήματα ενίσχυσης του αστρικού φωτός, δηλαδή ημέρας / νύχτας!

Προοπτικά το πρόγραμμα ανέρχεται σε οικονομική αξία 1,6 δις ευρώ για συστήματα νυκτερινής απεικόνισης θερμικής απεικόνισης και ημέρας/νύκτας των ινδικών ενόπλων δυνάμεων, από τα οποία τα 600 εκατ. αφορούν τα θερμικά συστήματα, το νέο τομέα στον οποίο μπήκε δυναμικά η ελληνική (100% εξαγωγική σήμερα) εταιρεία μετά από τεχνολογική έρευνα επτά ετών και επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η νυν συμφωνία αφορά την πώληση του βασικού εξαρτήματος των θερμικών διοπτρών του πυρήνα θερμικής απεικόνισης (IR core), τον οποίο για πρώτη φορά ανέπτυξε ελληνική εταιρεία.

Η TATA Power SED, έκρινε ότι το ελληνικό προϊόν είναι ανώτερο από τις προτάσεις των ισραηλινών εταιρειών που μέχρι σήμερα μονοπωλούσαν την ινδική αγορά.
Η ινδική εταιρεία θα τοποθετήσει τον πρώτο ελληνικό πυρήνα θερμικής απεικόνισης (IR core) της Θέων Αισθητήρες σε όλες τις θερμικές διόπτρες που θα παραδώσει στις ινδικές ένοπλες δυνάμεις!

Είναι πραγματικά πρωτοφανές, ένα ελληνικό προϊόν και μάλιστα υψηλής τεχνολογίας, στο πρώτο του ντεμπούτο στο εξωτερικό να κλείνει μία τέτοια συμφωνία.

Η Θέων Αισθητήρες και η TATA Power SED ήδη συνεργάζονταν, βέβαια και διαθέτουν μονάδα συμπαραγωγής στο Bangalore στην οποία τώρα πια θα μεταφερθεί και επιπλέον τεχνογνωσία στους Ινδούς για την παραγωγή των νέων εξελιγμένων δίκυαλων, των προσαρτημάτων νυχτερινής σκόπευσης και της κάμερας με κανάλι ημέρας και νύχτας που η Θέων Αισθητήρες έχει πρόσφατα σχεδιάσει και παράγει.

Για την ελληνική εταιρεία, φαίνεται όμως ότι τα καλά νέα θα συνεχίσουν: Τον Ιανουάριο παρουσιάζεται στην μεγάλη έκθεση του Λας Βέγκας, ένα προϊόν που θα αλλάξει την παγκόσμια αγορά ηλεκτροοπτικών συστημάτων του είδους: Σε συνεργασία με μια μικρή αμερικανική εταιρεία, ολοκληρώθηκε η σχεδίαση, κατασκευάστηκαν τα πρωτότυπα. δοκιμάστηκαν και σχεδιάστηκε η γραμμή παραγωγής της επαναστατικής διόπτρας με διπλή δυνατότητα η οποία θα αλλάζει με ένα «κλικ»: Από θερμική θα μπορεί να γίνεται ημέρας-νύχτας και το αντίθετο!

Έτσι έχει όλα τα πλεονεκτήματα και των δύο τεχνολογιών, με πλήρη κυριαρχία στο πεδίο της μάχης για τον κάτοχο του συγκεκριμένου συστήματος!

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Rahul Chaudhry, πρόεδρος της ΤΑΤΑ Power SED και τον Κρίστιαν Χατζημηνά, πρόεδρο της «Θέων Αισθητήρες».

Οι συμφωνίες αυτές υπεγράφησαν στο πλαίσιο εκδήλωσης, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών (Confederation of Indian Industry-CII), την Ελληνική Πρεσβεία στην Ινδία και το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / ΓΔΑΕΕ, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου.

Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί, από ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων μηχανικών, με έμφαση στην παροχή υψηλής απόδοσης και τον εργονομικό σχεδιασμό.

Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, την Ινδία και σύντομα και στην Ινδονησία και συμβάσεις σε περισσότερες από 30 χώρες στον κόσμο, η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως μια πραγματικά παγκόσμια δύναμη στην αγορά των Night Vision.

Ενδεικτικά, σε αυτούς που επέλεξαν τα συστήματα της ελληνικής της Θέων Αισθητήρες, έναντι του ξένου ανταγωνισμού συγκαταλέγονται οι σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι γερμανικές ειδικές δυνάμεις KSK, ο βέλγικος Στρατός, οι ένοπλες δυνάμεις Αιγύπτου, οι ένοπλες δυνάμεις και η Προεδρική Φρουρά Η.Α.Εμιράτων, ο αυστραλιανός Στρατός, ο χιλιανός Στρατός, ο Στρατός του Πακιστάν, ο Στρατός της Σιγκαπούρης, ο Στρατός του Κατάρ, οι Συνοριοφύλακες του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας, η Αστυνομία της Ιαπωνίας και βέβαια οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here