ΕΜΠΛΟΚΗ στα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Η παρακαταθήκη του έντιμου Καραμανλή vs τις πιέσεις στον Μητσοτάκη «να μην τολμήσει».

0
585

Σε αναβρασμό η βάση της ΝΔ και τα στελέχη, με τον εκλογικό σχεδιασμό και την σύνταξη των ψηφοδελτίων.

Από την μια η στείρα άρνηση, ακόμη και σε μέτρα που έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία δίνοντας, «γήπεδο» στην κυβέρνηση να παίζει μπάλα μόνη της κάτι που αναρωτήθηκε κι κ. Ν. Χατζηνικολάου ρωτώντας στις 06/09/18 τον αντιπρόεδρο κ. Κωστή Χατζηδάκη κατά πόσο ωφελεί την ΝΔ αυτή η στάση, κι από την άλλη την δαμόκλειο σπάθη του σκανδάλου Novartis (αλλά κι άλλου σκανδάλου που μαθαίνουμε τις τελευταίες ώρες) που πλανάται πάνω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά το δεύτερο, μέχρι στιγμής το θέμα είναι απολύτως διαχειρίσιμο, καθώς επικοινωνιακά έχει καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός με τα περισσότερα ΜΜΕ να είναι στο έλεγχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχει πάρει κι αυτό τον δρόμο της λήθης, ως ένα ακόμη σκάνδαλο που έμεινε στα χαρτιά.

Η εμπλοκή όμως εντοπίζεται, στο τι θα πράξει ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης στην, μακρινή, περίπτωση που αρχίσουν οι κλήσεις από τις δικαστικές αρχές σε πρόσωπα που εμπλέκονται και είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι μέγα ζήτημα ηθικής αρχής στην μεγάλη πατριωτική παράταξη, το να μην μπαίνουν σε ψηφοδέλτια, όσοι έχουν σοβαρές υποθέσεις στην δικαιοσύνη, ακόμη και πριν την ετυμηγορία, για λόγους έξωθεν καλής μαρτυρίας.

Είναι βλέπετε πολύ βαριά η παρακαταθήκη του έντιμου Κώστα Καραμανλή να αφήσει εκτός, μαζί με τον Ρουσόπουλο και το Βουλγαράκη που είχαν αποσυρθεί για το καλό της παράταξης, τα πιο κορυφαία στελέχη του και υπουργούς, με τα ΜΜΕ που στηρίζουν σήμερα τον Μητσοτάκη να γράφουν τίτλους όπως «Η σφαγή των Βατοπαιδινών». 

Το ίδιο έκανε κι ο Παύλος Χαϊκάλης, παραδίδοντας στην σίγουρη έδρα του, αν και προσωπικά γνώριζε ότι ήταν καθαρός, μέχρι να αποφανθεί η διακομματική επιτροπή για την υπόθεση του και να τον απαλλάξει, όπως και πράγματι έγινε

Τελικά και στην περίπτωση του 2009 όλοι αθωώθηκαν πανηγυρικά για το Βατοπέδι και αποδείχθηκε ότι το σκάνδαλο ήταν από τα πρώτα FAKEnews των ΜΜΕ, πριν ακόμη ανακαλύψουν την μέθοδο στις ΗΠΑ, η κίνηση του Κώστα Καραμανλή έσωσε την ΝΔ.

Γιατί στην περίπτωση που έστω κι ένας καταδικαζόταν, θα τον κάλυπτε η βουλευτική ασυλία, που θα έπρεπε να την αναιρέσει (αφού πρώτα τον είχε βάλει στο ψηφοδέλτιο) και θα στιγμάτιζε την ΝΔ διαχρονικά, όπως έπαθε το ΠΑΣΟΚ, που υπεράσπιζε και υπερασπίζει μέχρι τελευταία στιγμή όλους όσους καταδικάστηκαν τελεσίδικα, εις βάρος των έντιμων που άρχιζαν να εγκαταλείπουν το κόμμα αηδιασμένοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην περίπτωση που κάποιος εμπλακεί με την δικαιοσύνη, είναι στην δύσκολη θέση να επιλέξει μεταξύ της παράταξης (που ξεπερνάει τα κομματικά όρια μερικές φόρες) και των βαρόνων που πιέζουν για την «παρένθεση Μητσοτάκη» και να τινάξουν την ΝΔ στον αέρα.

Φυσικά και όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποφασίσει ο φυσικός δικαστής και δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο σε δημοσιεύματα και βαρύγδουπους τίτλους εφημερίδων, γιατί και στην περίπτωση βατοπαιδίου αθωώθηκαν όλοι, αλλά είναι θέμα ηθικής τάξης, στην οποία οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, μετά από όσα δεινά πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ

Φυσικά όμως και πάλι, κάποιους δεν τους νοιάζει η ΝΔ και θα βρουν άλλου στέγη, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι έτοιμος να θυσιάσει το κόμμα, επειδή χρωστάει σε κάποιους την εκλογή του;

Αυτοί που συμβουλεύουν τον Μητσοτάκη τον οδήγησαν ήδη στο πρώτο λάθος, να καλύψει προκαταβολικά όλους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, χωρίς να είναι υποχρέωση του, κι έτσι να του ρίξουν και τις ευθύνες αν οι δικαιοσύνη καταδικάσει έστω και έναν.

Τι θα κάνει λοιπόν ο πρόεδρος της ΝΔ;

Θα επιλέξει την Νέα Δημοκρατία ή χρωστάει τόσα πολλά σε κάποιους ώστε να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και την ενδεχόμενη πρωθυπουργία;

Γιατί βλέπεις κάποιοι δεν αγαπάνε την παράταξη όπως ο Ρουσόπουλος ή ο Βουλγαράκης ώστε να παραιτηθούν, αλλά πιέζουν «να μην τολμήσει».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here