Ενδείξεις για Διαδικτυακό Σκάνδαλο με οσμή Παρακράτους ακουμπά το επιτελείο του Πρωθυπουργού.

0
298

Θυμάστε τότε που είχε αποκαλυφθεί δίκτυο πλαστών λογαριασμών στο διαδίκτυο, όπου χρησιμοποιούσαν ακόμα και στοιχεία νεκρών, προκειμένου να «πείθουν» για την αυθεντικότητα τους;

Παρακράτος Μαξίμου» στο διαδίκτυο; - O λογαριασμός στο Twitter που βάζει «φωτιά» στην κυβέρνηση | Pronews

Δυστυχώς, η σοβαρότατη αυτή υπόθεση δεν διερευνήθηκε ποτέ από την Ελληνική δικαιοσύνη, παρά το ότι οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί λειτουργούσαν ευθέως υπέρ συγκεκριμένων πολιτικών.

Εκείνες οι περιπτώσεις όμως ήταν περιορισμένης εμβέλειας, διότι είχαν ελάχιστο αριθμό ακόλουθων, καθιστώντας σαφές σε έναν άνθρωπο με εμπειρία ότι πρόκειται απλώς για έναν μηχανισμό προπαγάνδας και δημιουργίας εντυπώσεων.

Αυτό όμως που αποκαλύφθηκε πριν από λίγο στο Twitter, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και μπορεί εύκολα να οδηγήσει στο συμπέρασμα της λειτουργίας ενός παρακράτους με μοναδικό σκοπό να αλλοιώσει το δημοκρατικό πολίτευμα και ενδεχομένως τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Η επίμαχη ανάρτηση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Όλα ξεκίνησαν από ένα διθυραμβικό σχόλιο στο Twitter, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανιζόταν ως ο «ικανότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης». Η συγκεκριμένη ανάρτηση τράβηξε την προσοχή του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος παρατήρησε πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός παρά την ανύπαρκτη δραστηριότητα του, συγκέντρωνε έναν ιλιγγιώδη αριθμό ακόλουθων, που θα τους ζήλευε ακόμα και κάποιος πασίγνωστος «ινφλουένσερ».

Για την ακρίβεια ο συγκεκριμένος λογαριασμός, όπως σημείωσε ο γνωστός δημοσιογράφος επισυνάπτοντας την συγκεκριμένη ανάρτηση, διέθετε 157,000 ακόλουθους! Μιλάμε για τον ορισμό της λαθροχειρίας.

Η αποκαλυπτική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι στο παλμαρέ του συγκεκριμένου λογαριασμού συγκαταλέγεται ακόμα και η «αμαρτωλή» εταιρεία Palantir, γνωστή για την εμπλοκή της σε εκλογικές διαδικασίες.

«Η συνεργασία μας με την Ελληνική κυβέρνηση γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη, μόλις ξεκίνησε η πανδημία, και ανυπομονούμε να την επεκτείνουμε για τα επόμενα χρόνια».

Με αυτά τα λόγια είχε ανακοινώσει στις 7 Δεκεμβρίου του 2020 στον λογαριασμό της στο twitter η Palantir Techonologies την συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση, συνεργασία που επανεπιβεβαιώθηκε σε τηλεδιάσκεψη του διευθύνοντα συμβούλου της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ξεσηκώνοντας όπως ήταν επόμενο, θύελλα αντιδράσεων. Η κυβέρνηση δεν έδωσε ποτέ πειστικές απαντήσεις, παρά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica είχε ήδη ξεσπάσει. Η ίδια η Palantir παραδέχτηκε αργότερα την διασύνδεση της με την εταιρεία που φέρεται να δρούσε για να επηρεάσει ακόμα και τις εκλογικές διαδικασίες σε δημοκρατικές χώρες.

Τα περίεργα όμως, δεν σταματούν εδώ. Αμέσως μετά την επισύναψη της συγκεκριμένης αναρτήσεις από τον Κώστα Βαξεβάνη, ο λογαριασμός «εξαφανίστηκε» από το Twitter!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here