Ενημέρωση του Δήμου Κηφισιάς για τα μέτρα πρόληψης για τον νέο κορωνοϊό.

0
1212

Ο Δήμος Κηφισιάς βρίσκεται σε επαγρύπνηση από τις 31/12/2019, όταν οι Κινέζικες αρχές ενημέρωσαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον νέο κορωνοϊό.

Υπάρχει διαρκής παρακολούθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας και τον Ιατρό Εργασίας, τόσο των ανακοινώσεων και οδηγιών που εκδίδονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον  Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας  για  τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό, όσο και κάθε σχετικής πληροφορίας που περιέρχεται σε γνώση μας από την τοπική κοινωνία (σχολεία κ.α).

Διευκρινίζουμε ότι αρμόδιοι για την προσωρινή απαγόρευσης λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών είναι σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 25/2/2020 οι Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του νέου κορωνοϊού. Γενικώς δεν προβλέπεται αρμοδιότητα των Δήμων για οποιαδήποτε προσωρινή απαγόρευση οποιασδήποτε λειτουργίας.

Ο Δήμος μας θα προβαίνει σε απολύμανση-μικροβιοκτονία σχολικής μονάδας μόνον κατόπιν κρούσματος  εκτός εάν μας δοθούν από τους αρμόδιους φορείς διαφορετικές οδηγίες.

Η αποκαλούμενη «προληπτική απολύμανση» δεν αποκλείει, ούτε αποδυναμώνει μελλοντική μόλυνση και φυσικά εάν υπάρξει κρούσμα πρέπει να επαναληφθεί.

Από την Τρίτη 03/03 ο Δήμος διενεργεί απολύμανση-μικροβιοκτονία σε σχολικές μονάδες. Χρησιμοποιείται πιστοποιημένη εταιρία, με έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, με μικροβιοκτόνα σκευάσματα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

Τα σκευάσματα είναι άοσμα και σταθερά στην ακτινοβολία και τη θερμοκρασία, απολύτως ασφαλή για ανθρώπους και ζώα. Η χρήση των χώρων με το πέρας των εφαρμογών είναι σχεδόν άμεση (μια ώρα).

Απολυμάνσεις-μικροβιοκτονίες θα διενεργούνται τακτικά στα σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας. 

Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στους εργασιακούς χώρους του Δήμου και στους χώρους υποδοχής κοινού. Πάντοτε κατόπιν ενημέρωσης από τους αρμόδιους οργανισμούς (Ε.Ο.Δ.Υ., Υπουργείο Υγείας, Π.Ο.Υ.).

Αν και αυτονόητα τονίζουμε για ακόμα μια φορά την αναγκαία προσήλωση στους κανόνες ατομικής υγιεινής και στη διατήρηση σε κάθε περίπτωση της ψυχραιμίας και αντιμετώπισης μόνον σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ο Δήμος μας δεν θα παρακολουθήσει ούτε θα απαντήσει σε τρομολάγνες και κινδυνολογικές κραυγές ανεύθυνων, ανενημέρωτων ή τυχοδιωκτών που πάντα εμφανίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επίσης δεν πρόκειται με ανακοινώσεις και δηλώσεις μας να κατονομάζουμε και «στοχοποιούμε» σχολεία, οικογένειες κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here