ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

0
285

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος με τους στενούς συνεργάτες του στον τομέα της Παιδείας και πάντα με προσοχή και σεβασμό ακούνε και συμμετέχουν σε κάθε διάλογο για την κατάσταση των σχολείων μας, με όλους τους αρμόδιους φορείς και φυσικά με την Ένωση Γονέων.

Ιδιαίτερη προσοχή στις επισημάνσεις τους δίνεται την περίοδο που διανύουμε με την πανδημία που είναι απαραίτητα και αναγκαία τα μέτρα προστασίας από την Covid-19. Μακριά από οξύτητες και αντιπαραθέσεις παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στα σχολεία του Δήμου μας, με σκοπό την επίλυση θεμάτων που προκύπτουν.

Από την έναρξη του σχολικού έτους απορροφήθηκε και εξαντλήθηκε το σύνολο του κρατικού κονδυλίου για την πρόσληψη 30 καθαριστών με πλήρη απασχόληση.

Από την πρώτη συνάντηση του Δημάρχου με την Ένωση Γονέων, παρουσία των υπευθύνων του Δήμου στον τομέα της Παιδείας (15.09.2021) έως την νέα συνάντηση 02.11.2021, ενισχύθηκε η καθαριότητα των σχολείων και διαρκώς υπάρχει ενίσχυση κυρίως από το Τμήμα Κοινοχρήστων Οδών του Δήμου (υπεύθυνο τμήμα για οδούς, πάρκα και πλατείες). Επιπλέον προστέθηκε υπερωριακή απασχόληση σε καθαριστές σχολικών μονάδων.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία πρόσληψης νέων εργαζομένων για τον καθαρισμό των σχολείων θα ήταν χρονοβόρα σύμφωνα με τις ισχύουσες κρατικές διαδικασίες.

Ασφαλώς οι αριθμοί έχουν την αλήθεια τους και πράγματι υπάρχει ένας μονοψήφιος κυμαινόμενος αριθμός καθαριστών που υπολείπεται από την περσινή μέριμνά μας.

Παραμένει κύρια φροντίδα μας, η προστασία και η υγιεινή των παιδιών μας. Στην κατεύθυνση αυτή το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων έχει λάβει συγκεκριμένες οδηγίες. Επικεντρώνεται στη σχολαστικότητα, στον καθαρισμό μεταλλικών επιφανειών όπως πόμολα, βρύσες, σκάλες κ.α.

Στο ευρύτερο πλαίσιο μέτρων είναι και οι απολυμάνσεις που πραγματοποιούνται σε όλα τα σχολεία από εξειδικευμένο συνεργείο βάση προγραμματισμού αλλά και έκτακτων αναγκών.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η ανωτέρω ενημέρωση του Δήμου Κηφισιάς δημοσιεύτηκε σε απάντηση της παρακάτω ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here