Εντός τόπου, αλλά…..εκτός χρόνου!

0
174

Αισθάνομαι υποχρεωμένος να επανέλθω, γράφοντας για άλλη μια φορά για την ατυχώς μόνιμη πλέον αόριστη αντίληψη περί ακριβείας του χρόνου, την οποία οι περισσότεροι από εμάς υπηρετούμε ακόμη σ' αυτόν τον τόπο.

Αφορμή αυτή τη φορά, μου έδωσε ο – τελικά – κατά βάση ανώφελος προσδιορισμός του χρόνου της έναρξης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, που και αυτή τη φορά ήταν ως συνήθως, η 7η μ.μ., και που εκ των πραγμάτων φαίνεται να μη λαμβάνεται σοβαρά υπ΄ όψη από τους περισσότερους Δημοτικούς μας Συμβούλους.

Δεν θα διστάσω λοιπόν και εγώ να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου και προφανώς και την ενόχληση μου μπροστά σε μια τέτοια αντιμετώπιση.

Καθισμένος που λέτε από τις 6.40 μ.μ., στην αίθουσα όπου θα ξεκινούσε σε λίγο η πρόσφατη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22.10.14 ,περίμενα να έρθει η ώρα. Στις 6.45 η αίθουσα ήταν ακόμη σχεδόν άδεια και τίποτε δεν πρόδιδε τι η Συνεδρίαση θα ξεκινούσε σε λίγα λεπτά, δηλαδή στις 7.μ.μ.,όπως είχε προγραμματισθεί και ανακοινωθεί.

Η εντύπωση κατά την άποψη μου, που θα είχε κάποιος που δεν γνώριζε την καθορισμένη ώρα έναρξης και θα κοίταζε γύρω του , θα ήταν, ότι το Συμβούλιο είχε κανονισθεί να ξεκινήσει πολύ αργότερα.

Εν πάση περιπτώσει, έβαλα τη σκέψη μου κάτω και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κάπου είμαι άδικος.

«Δεν μπορεί», υπέθεσα. «Να δεις πως σε λίγο, και ασφαλώς μέχρι τις επτά, που είναι καθορισμένη η έναρξη της Συνεδρίασης, θα τους δεις όλους να σπεύδουν και να παίρνουν τις θέσεις τους!» Αυτές βέβαια ήσαν οι δικές μου αφελείς σκέψεις όπως πολύ σύντομα αποδείχθηκε! 

Η προσέλευση των περισσοτέρων Δημοτικών Συμβούλων άρχισε δειλά-δειλά στις 7.μ.μ., σύμφωνα με τα όσα προφανώς σχεδόν όλοι οι Έλληνες έχουμε πλέον καθιερώσει σε ότι αφορά την προσέλευση μας ακόμη και σε περιπτώσεις όπως είναι τα Δημοτικά Συμβούλια μιας πόλης.

Δηλαδή, να εμφανιζόμαστε πάντα καθυστερημένοι αλλά πάντα να καυχόμαστε ότι κατά τα άλλα, ανήκουμε στην Ευρώπη του 2014!

Μη σας κουράζω όμως άλλο με αυτές τις έμμονες απόψεις μου. Η προσέλευση λοιπόν συνεχίσθηκε σταδιακά, και μέχρι τις…..7.35 συγκεντρώθηκαν περίπου 29 Δημ. Σύμβουλοι που προσήλθαν στην αίθουσα, με αίσθημα άνεσης χρόνου και χωρίς καμία ένδειξη βιασύνης από μέρους των που να προδίδει ότι αισθάνονταν καθυστερημένοι.

Εκείνη την ώρα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε το λόγο και ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή ολόκληρη μισή ώρα και βάλε, αργότερα από τον προγραμματισμένο και προσδιορισμένο χρόνο έναρξης του!

Εδώ, απλώς καταγράφω τα όσα παρατήρησα – που δυστυχώς αν δεν κάνω λάθος- δεν συνέβαιναν για πρώτη φορά. Με μικρές παραλλαγές τα είχα ξαναδιαπιστώσει σε προηγούμενες Συνεδριάσεις.

Ειλικρινά, αποφάσισα ότι δεν πρόκειται να απασχολήσω ξανά τον αναγνώστη με τη γκρίνια μου επί του θέματος αυτού δηλαδή της συνέπειας και του σεβασμού που νομίζω ότι πρέπει να δείχνουμε όχι μόνο στο χρόνο αλλά και στους γύρω μας.

Και πριν κλείσω, επιτρέψτε μου να προσθέσω κάτι:

«Τώρα με την οικονομική κρίση που ακόμα περνάμε, νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους βελτιώσεις, που βασικά έχουν το προσόν να μη στοιχίζουν απολύτως τίποτε,

ενώ, κατά την άποψη μου, βελτιώνουν πολύ την εικόνα μας προς τα «έξω», όπου αυτό το «έξω» το τοποθετείτε εσείς και όπου αυτό θα παίξει τελικά κάποιο καλό ρόλο για την περαιτέρω βελτίωση του προφίλ μας».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here