Εξαρθρώθηκε σπείρα για κλοπές 28 Ι.Χ. σε Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Πεύκη και Μενίδι!

0
216

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερες έρευνες, του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές των Βορείων Προαστίων και των Αχαρνών.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 6-10-2014, στην περιοχή των Αχαρνών, τρεις Έλληνες, ηλικίας 28, 56 και 68 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμορίας των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 28χρονος και ο 56χρονος, από 3μήνου και πλέον, διέπρατταν κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, στις περιοχές της Κηφισιάς, της Πεύκης, της Νέας Ερυθραίας, και των Αχαρνών.

Για τη διάρρηξη των αυτοκινήτων χρησιμοποιούσαν εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό (φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή – laptop ) με κατάλληλο λογισμικό, με την χρήση του οποίου παρέκαμπταν τα ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησης (immobilizer) των οχημάτων και τα έθεταν σε κίνηση.

Επιπρόσθετα και προκειμένου να εξασφαλίσουν την γρήγορη διαφυγή τους, επέλεγαν ειδικές διαδρομές του οδικού δικτύου, ώστε σε περίπτωση εντοπισμού τους να τις χρησιμοποιούν και σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταβαίνουν στην περιοχή Αχαρνών όπου είναι και ο τόπος κατοικίας τους.

Μέχρις στιγμής εξιχνιάσθηκαν οι κλοπές 28 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, τα οποία είχαν αφαιρέσει από τις περιοχές Πεύκης, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και των Αχαρνών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Δύο κλεμμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

-Μία συσκευή σύνδεσης ηλεκτρονικών εγκεφάλων οχημάτων με ηλεκτρονικό υπολογιστή και πλήθος ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

-Πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών ΙΧΕ αυτοκινήτων.

-Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

-Διάφορα κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.

-Μία αστυνομική ράβδος.

-Ποσότητα κάνναβης βάρους επτακοσίων (700) γραμμαρίων.

-Εννέα δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,10 έως 1,50 εκατοστά καθώς και αποξηραμένα κλαδιά δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here