Εξεταστική για τις Λίστες Πέτσα και Opinion Poll ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

0
325

Μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στην Αυστρία όπου αποκαλύφθηκε ότι ο Σεμπάστιαν Κούρτς χρηματοδοτούσε φίλια ΜΜΕ προκειμένου να λαμβάνει ως αντάλλαγμα θετικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις το κόμμα της Κουμουνδούρου ζητά να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινή γνώμης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η παραίτηση του καγκελαρίου της Αυστρίας υπό το βάρος των αποκαλύψεων για χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης εξακολουθεί να έχει πολιτικό αντίκτυπο στην Ελλάδα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βάλει κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τις «λίστες Πέτσα».

Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ζητεί να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινή γνώμης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ζητά:

«Να εξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της Enterprise Greece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η Αξιωματική Αντιπολίτευση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here