ΕΞΥΠΝΟΙ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ!

0
411

4.000 έξυπνοι ψηφιακοί υδρομετρητές έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα στη Νέα Ερυθραία, από τους 9.500 που έχουν προγραμματιστεί μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης».

Πρόκειται για ένα έργο καινοτόμο που παρέχει υψηλό επίπεδο συλλογής στοιχείων υδρομέτρησης για την προστασία του υδάτινου ισοζυγίου αλλά και για την «τσέπη» του δημότη-καταναλωτή.

Οι ψηφιακοί υδρομετρητές τοποθετούνται δωρεάν…

Οι έξυπνοι μετρητές είναι νέας τεχνολογίας, οι οποίοι αντικαθιστούν τους επαγωγικούς μετρητές και καταγράφουν την κατανάλωση μέσω ευφυών συστημάτων. Οι δυνατότητες που προσφέρουν είναι πολλές και δίνουν μεγάλη ευελιξία τόσο στους καταναλωτές όσο και στην Υπηρεσία του Δήμου.

Οι βασικές δυνατότητες που μας προσφέρουν είναι οι εξής:

-Αυτόματες μετρήσεις της κατανάλωσης νερού,

-Πλήθος δεδομένων σχετικά με τον χρόνο κατανάλωσης

-Δυνατότητα εντοπισμού σπατάλης λόγω διαρροών

-Οικονομία στην κατανάλωση και ταχύτερη επισκευή διαρροών

-Δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης της ύπαρξης διαρροής (alarm, sms, e-mail)

-Οικονομία σε ανθρώπινους πόρους και μείωση στο κόστος καυσίμων που απαιτείται από την Υπηρεσία του Δήμου να γίνει επιτόπια λήψη μετρήσεων

-Πραγματικά εικόνα της κατανάλωσης

-Πιθανή δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών από το σπίτι, μέσω κάποιας εφαρμογής (application).

Στο πλαίσιο της συνέχισης των εργασιών ζητούμε την κατανόηση των πολιτών καθώς συνεχίζουν να σημειώνονται ολιγόλεπτες διακοπές ύδρευσης λόγω της αντικατάστασης των παλιών υδρομέτρων, αλλά και της εγκατάστασης του συστήματος τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμούς τους.

Ο εκσυγχρονισμός των υδρομέτρων στην Νέα Ερυθραία συνδυάζεται με μια σειρά άλλων έργων στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης. Σε εξέλιξη είναι το έργο «Βελτίωση δικτύων ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας», ύψους στα 3.540.000 € με το οποίο γίνεται αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης.

Επίσης τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει  έργα αντικατάστασης αγωγών του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης, που ήταν παλαιοί και παρουσίαζαν διαρροές καθώς και των τεσσάρων αντλιών μέσα στην δεξαμενή του συστήματος ύδρευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here