Εξώδικο Μαρινάκη σε Τριανταφυλλόπουλο για αναδημοσίευση ρεπορτάζ του «New Republic» για το Noor1.

0
587

Την αντίδραση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, προκάλεσε η αναδημοσίευση στην Ελλάδα από την ιστοσελίδα «zougla.gr» ενός ρεπορτάζ του γνωστού αμερικανικού περιοδικού «New Republic»  για την πολύκροτη υπόθεση «Noor 1»  με τίτλο:

«The Vampire Ship

How the seizure of Europe’s largest heroin shipment created bloody fallout throughout the world-and sparked still-raging political corruption scandals in Turkey, Greece, and the Middle East.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….»

Το εκτενές ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Alexander Clapp, συνεργάτη του Guardian και του Foreign Policy, αναφέρεται με λεπτομέρειες στην υπόθεση, στην οποία εμπλέκει ονομαστικά το Βαγγέλη Μαρινάκη, κάτι που προκαλεί την αντίδραση του επιχειρηματία με εξώδικο που έστειλε στην ιστοσελίδα στις 21 Σεπτεμβρίου, στο οποίο ζητά, μεταξύ άλλων,  να «κατέβει» το άρθρο, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Το δημοσίευμα κάνει εκτενείς αναφορές στο πολυσυζητημένο φορτίο της ηρωίνης και στη σοβαρή πιθανότητα να «ξεφόρτωσε» ένα επιπλέον τόνο ηρωίνης στην Κρήτη πριν εντοπιστεί με 2,1 τόνους στην Ελευσίνα. Επίσης αναφέρεται στις διαδοχικές εξαφανίσεις και θανάτους μαρτύρων της υπόθεσης, στη διασύνδεση των κυκλωμάτων που εμπλέκονται στη διακίνηση του φορτίου με τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Παράλληλα κάνει εκτενείς αναφορές στις διαδοχικές καταθέσεις του καταδικασμένου με ισόβια για την υπόθεση Ευθύμη Γιαννουσάκη, φερόμενου ως ιδιοκτήτη του πλοίου, με τον οποίο συνομίλησε ο δημοσιογράφος.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Η Kifisia Press δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της Kifisia Press.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here