Επέτρεψαν στην Τουρκία να διώξει την Κύπρο από την διάσκεψη για τον αφοπλισμό!

0
495

Άλλο ένα Αισχρό Επεισόδιο κατά του Ελληνισμού!…

Η Τουρκία έφτασε στο σημείο να ασκήσει βέτο ούτως ώστε να αποτρέψει την συμμετοχή της Κύπρου στην συμμετοχή της ως παρατηρήτρια χώρα στην διάσκεψη για τον αφοπλισμό στη Γενεύη. 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο, καθώς το παρελθόν έμενε στο επίπεδο «έκφρασης δυσαρέσκειας» και λοιπά.

Τι έκαναν λοιπόν η περιβόητη εταίροι μας, τόσο οι ΗΠΑ, αλλά κυρίως η Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας η Κύπρος είναι μέλος και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της να υπενθυμίσουμε. 

Η κίνηση της Τουρκίας λοιπόν βρήκε «χλιαρές» αντιδράσεις από την πλευρά των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την κίνηση των Τούρκων.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, Ρόμπερτ Γουντ, αρκέστηκε σε μία προτροπή προς την Τουρκία καλώντας τη γείτονα χώρα «να επανεξετάσει τη στάση της», χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «ατυχές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό συνέρχεται τρεις φορές ανά έτος στη Γενεύη της Ελβετίας και ο ρόλος της συνίσταται στη διαπραγμάτευση συμφωνιών για τον έλεγχο των όπλων αλλά και την κατάπαυση της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here