Επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο: Οι συνήθεις ψευδαισθήσεις της Αθήνας και η πικρή αλήθεια…

0
459

Χωρίς καμία εγγύηση ασφάλειας για την Ελλάδα, ήλθε και ετοιμάζεται να απέλθει αύριο  ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο από την Αθήνα, περιοριζόμενος μόνο σε πρακτικά ανένδοξες «καταδίκες» των τουρκικών παρανομιών στην κυπριακή ΑΟΖ, λεκτικές καταδίκες που δεν έχουν σημασία, αφού δεν συνοδεύονται με πράξεις, αλλά κινούνται σε θεωρητικό επίπεδο και μόνο.

Αυτό γιατί οι Τούρκοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο γεωτρήσεις, στην κυπριακή ΑΟΖ και ετοιμάζονται και για τρίτη μετά τον Ιανουάριο σε άλλο βυθοτεμάχιο χωρίς η Ουάσιγκτον να λάβει κανένα δραστικό μέτρο για να τις αποτρέψει.

Υπήρξαν πληροφορίες ότι παρασκηνιακά παρενέβη για να αποτρέψει αμερικανικές εταιρείες να προσφέρουν στην Τουρκία αναγκαία για τις γεωτρήσεις τεχνογνωσία, αλλά είναι προφανές ότι αυτό δεν αρκεί και φυσικά δεν είναι σίγουρο ότι επίσης παρασκηνιακά εταιρείες δεν έχουν ήδη προσφέρει βοήθεια.

Μ. Πομπέο για το τι θα κάνουν οι ΗΠΑ σε νέα Ίμια: «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο…»

Συγκεκριμένα σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ σε περίπτωση που «όπως το 1996 έρθει η Τουρκία σε ένα νησί της Ελλάδας» ο κ. Πομπέο διευκρίνισε πως δεν πιστεύει ότι θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Ωστόσο, στη συνέχεια έφερε το παράδειγμα της Ρωσίας που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι ΗΠΑ σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε κυρώσεις για το θέμα της Κριμαίας, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα στην Άγκυρα πως αν θέλουν έχουν τρόπους να αντιδράσουν και, αν χρειαστεί, δεν θα διστάσουν να το κάνουν.

«Ένα από τα καλά που υπάρχουν με το να γίνεται αυτή η συζήτηση τώρα και όχι πριν από ενάμιση χρόνο είναι ότι δεν χρειάζεται τώρα να μιλάμε υποθετικά. Έχουμε μπει σε διάλογο με πάρα πολλές χώρες, δείτε τον διάλογο με την Ελλάδα» είπε ο κ. Πομπέο και συμπλήρωσε πως «εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ότι δεν είναι αυτός ένας τρόπος για να ευημερούν οι χώρες».

«Βλέπετε, καμία χώρα δεν έχει ασκήσει κυρώσεις στη Ρωσία, εμείς το κάναμε, γιατί αυτό που έχει κάνει η Ρωσία είναι απαράδεκτο. Καμία χώρα δεν έχει κάνει αυτό που κάναμε εμείς ως απάντηση στην προσάρτηση της Κριμαίας» υπογράμμισε και κατέληξε:

«Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν ενεργοί τρόποι για να προστατέψουμε τις βασικές ιδέες της κυριαρχίας του κράτους Δικαίου και την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας. Και αυτά είναι και αισθήματα που έχουν και οι Έλληνες».

Πηγή pronews.gr

Υ.Γ. Η ώρα να μιλήσει ο κ. Πομπέο: Η τρίτη εισβολή του τουρκικού Αττίλα είναι μία πραγματικότητα!…

Υ.Γ.1. Πόλεμος με τα γεωτρύπανα: Τουρκική προέλαση, εδραίωση και επιβολή τετελεσμένων διά των γεωτρήσεων.

Υ.Γ.2. Κατρούγκαλος: Θετική η επίσκεψη Πομπέο, καμία πρωτοβουλία Μητσοτάκη σε προετοιμασμένο έδαφος!

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here