ALERT του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Γεώργιου Καμπά: Δεν γίνεται να ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός οπλικό σύστημα, παραβαίνει τον νόμο που ψήφισε.

0
293

Ούτε τους νόμους που ψήφισε η ίδια του η Κυβέρνηση δεν τηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος για δεύτερη φορά παραβλέπει τις νόμιμες διαδικασίες και ανακοινώνει την αγορά ενός οπλικού συστήματος.

«Δεν γίνεται ποτέ. Δηλαδή δεν βγαίνει ένας πρωθυπουργός της χώρας και να ανακοινώσει από το εξωτερικό την αγορά ενός οπλικού συστήματος»…τόνισε επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra24 και την Αναστασία Γιάμαλη εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει από τις ΗΠΑ την αγορά των F-35.

Ο ίδιος μάλιστα υπενθύμισε πως η πρώτη ανακοίνωση ήταν με την αγορά των Rafalle από την ΔΕΘ, το 2021.

Ένα οπλικό σύστημα για να αγοραστεί, για να αποφασιστεί μάλλον η προμήθειά του, υπάρχει η μελέτη αρχικά, η μελέτη αναγκαιότητας από κάποιο επιτελείο, στην προκειμένη περίπτωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Στην συνέχεια αυτό προχωράει, πηγαίνει στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕ), στην συνέχεια φτάνει στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), όπου εκεί εγκρίνεται και αυτό στη συνέχεια πηγαίνει στο Συμβούλιο Αμύνης (ΣΑΜ), δηλαδή στον Υπουργό.

Στην συνέχεια ο Υπουργός (ΥΕΘΑ) αφού το εγκρίνει και αυτός σε συνεργασία με την ΓΔΑΕΕ, πηγαίνουν στη Βουλή, στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας στης Βουλής και ιδιαίτερα στην υποεπιτροπή για τα εξοπλιστικά, οι οποίοι γνωματεύουνε για αυτή την προμήθεια και τελικά καταλήγει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Αυτό είναι νόμος» διευκρίνισε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ.

Μάλιστα, ο ίδιος σχολίασε το γεγονός ότι από τα χείλη του πρωθυπουργού στην ομιλία του στο Κογκρέσο, δεν βγήκε ποτέ η λέξη «Τουρκία». «Αυτό δείχνει ότι η Αμερική έχει μια διαφορετική θεώρηση για το όλο θέμα. Αυτό εμένα προσωπικά με προβληματίζει και θα πρέπει να βάλουμε ένα ερωτηματικό»…υπογράμμισε ο Γεώργιος Καμπάς.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Μητσοτάκης που συγκίνησε το Κογκρέσο, που έβγαλε σέλφι, που είπε τον Μπάιντεν «Μπαϊντενάκη». Και που μας φόρτωσε με ακόμα ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα 3,5 δις που το αποφάσισε μόνος του.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μητσοτάκης μάς βάζει μπροστά σε εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Το έκανε με τα Ραφάλ, εγκαλώντας μάλιστα την αντιπολίτευση για ελλειμματικό πατριωτισμό. Το κάνει ξανά τώρα με τα F-35.

Χωρίς να ρωτήσει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, χωρίς να ρωτήσει τη Βουλή, χωρίς να ρωτήσει το ΚΥΣΕΑ, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος. Δεν έχει ξανακουστεί, σε ευνομούμενη χώρα, να ανακοινώνει ο πρωθυπουργός μόνος του εξοπλιστικά προγράμματα για να γίνει αρεστός σε ξένες δυνάμεις.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Σεϊτανίδης-Πουλακίδας: Πολιτική αντιπαράθεση για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Οι δημοσιογράφοι Διαμαντής Σεϊτανίδης και Κώστας Πουλακίδας σχολιάζουν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ στο δελτίο Kontra News 10.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here