ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ το φάντασμα του Γιώργου Παπανδρέου πάνω από την Ελλάδα;

0
998

Θα επαναλάβουμε ακριβώς αυτά που είχαν γραφτεί το 2009 το Νοέμβριο. Όταν οι νταβατζήδες προσπαθούσαν να χρεώσουν την άνοδο των spreads, στην κυβέρνηση Καραμανλή! Η οποία κυβέρνηση Καραμανλή δανειζόταν με 120 μονάδες βάσης μέχρι και την πτώση της.

Συγκεκριμένα:

«Οι αγορές κύριοι δεν κάνουν μνημόσυνο στον Παπαθανασίου και τον Αλογοσκούφη, αλλά προεξοφλούν την προοπτική του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου».

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και σήμερα. Μέχρι χθες όταν ανέβαιναν οι δείκτες του χρηματιστηρίου και έπεφτε το κόστος δανεισμού, κάποιοι έγραφαν ότι οφείλεται στην αναμενόμενη κυβερνητική αλλαγή. Και ορθώς. Διότι οι αγορές και οι επενδυτές αποτιμούν το μέλλον.

Σήμερα όμως, μετά την αιφνίδια κατάρρευση στο χρηματιστήριο μία μέρα μόλις μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, και παράλληλα την αύξηση του δεκαετούς ομολόγου, γεγονός που είναι και το πλέον ανησυχητικό, κάποιοι ανόητοι φρόντισαν να την αιτιολογήσουν ως έργο ΣυΡιζΑ!

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν μετά από 10 χρόνια ακριβώς τα ίδια λόγια. Και όλοι σήμερα γνωρίζουν ότι δικαιωθήκαμε όταν τα γράφαμε. Οι αγορές κύριοι δεν κάνουν μνημόσυνο στον Τσακαλώτο και τον Χουλιαράκη.

Αποτιμούν και προεξοφλούν τις επιδόσεις του κύριου Σταϊκούρα και του κυρίου Ζαββού. Και ελπίζουμε ολόψυχα να μην ξαναζήσουμε τις εφιαλτικές ημέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Όταν οι αγορές γνώριζαν ότι ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου είχαν συμφωνήσει με το ΔΝΤ και τον Σόρος, γι’ αυτό άρχισαν άτακτα να εγκαταλείπουν την Ελλάδα ώστε να περισώσουν τα ομόλογα που κρατούσαν.

Ελπίζουμε ολόψυχα λοιπόν, και το επαναλαμβάνουμε, οι αγορές να μην έχουν προεξοφλήσει κάποιο περίεργο σχέδιο στις πλάτες των Ελλήνων. Σχέδιο που να διώχνει τους υγιείς επενδυτές και να εκτοξεύει το κρατικό ομόλογο…….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Αυξάνεται το επιτόκιο για το δεκαετές ομόλογο. Τι ακριβώς γνωρίζουν οι αγορές για τις προθέσεις τις νέας κυβέρνησης;

Εξαιρετικά περίεργο φαινόμενο η αύξηση επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου, παρότι η Ελλάδα έχει μία νέα, αυτοδύναμη κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί για επενδύσεις και κατέχει το σύνολο των μέσων ενημέρωσης στο πλευρό της. Κοινώς, μπορεί να ασκήσει ανταγωνιστική οικονομική πολιτική χωρίς να έχει αντιδράσεις.

Γιατί λοιπόν οι αγορές κρίνουν αρνητικά τις εξελίξεις; Ελπίζουμε να μην δούμε επανάληψη της τραγωδίας Παπανδρέου όπου και αυτός είχε την πλήρη κυριαρχία, τα σχέδια του ήταν δόλια και κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Οι αγορές κατάλαβαν οι πρώτες δυστυχώς το βρώμικο σχέδιο Παπανδρέου, πριν το καταλάβουν οι Έλληνες. Ελπίζουμε ολόψυχα ο κύριος Μητσοτάκης να μην έχει τέτοιους σκοπούς και οι αγορές απλώς να κρατούν αρνητική στάση αναγνωριστικά.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1:

Με Κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτοξεύτηκε το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας προς το 3%! ΓΙΑΤΙ άραγε;;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here